"Da Vincijev kod" otvorit će ovogodišnji filmski festival u Cannesu

FILMSKA verzija svjetskog bestsellera "Da Vincijev kod" američkog pisca Dana Browna ove će godine 17. svibnja otvoriti 59. filmski festival u Cannesu, objavili su organizatori.

Film će biti prikazan izvan konkurencije za Zlatnu palmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U 100 milijuna dolara skupom američkom filmu redatelja Rona Howarda s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi profesora Roberta Langdona riječ je o 2000 godina staroj uroti kao pozadini ubojstva u Louvreu.

U skupoj američkoj produkciji sudjeluje i dvoje francuskih glumaca u istaknutijim ulogama, Audray Tautou i Jean Reno. Literarni predložak filma, Brownov religiozno-ezoterični triler dosad je preveden na 40 jezika i u svijetu prodan u više od 30 milijuna primjeraka. Knjiga je izazvala kritiku katoličke crkve i brojnih povjesničara u svijetu.

Film će u Francuskoj biti prikazan 17. svibnja, a u svijetu će dva dana nakon toga stići u kina. Ron Howard je s filmovima poput "Willow" (1988), "Far and Away" (1992) i "En direct sur Ed TV" (1999) dobro poznat u Cannesu. Filmski festival traje do 28. svibnja, stručnim žirijem ove godine predsjeda kineski redatelj Wong Kar Wai.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara