Dačić komentirao Milanovićevu pobjedu

Dačić komentirao Milanovićevu pobjedu
Screenshot: RTS

SRPSKI ministar vanjskih poslova Ivica Dačić očekuje da će novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović raditi na poboljšanju odnosa sa Srbijom i da će se njegova politika s Pantovčaka razlikovati od one koju je vodio kao premijer.

"Tko god da je izabran za predsjednika Hrvatske - a izabran je Zoran Milanović - trebao bi raditi na poboljšanju odnosa
između Beograda i Zagreba", izjavio je Dačić za današnji Blic.

Dačić se nada da će se Milanovićeva politika na dužnosti šefa države razlikovati od one koju je vodio kao premijer Hrvatske, vrijeme za ocjene bit će nakon što novoizabrani predsjednik bude stupio na dužnost u veljači, a poglavito kad se njegova politika bude vidjela "na djelu".

"Što se tiče relacija ka Beogradu, nadam se da će se njegova politika na dužnosti predsjednika Hrvatske razlikovati od one koju je vodio kao premijer Hrvatske i od onoga što smo od njega mogli čuti tijekom predizborne kampanje", rekao je Dačić.

On je naglasio kako "Srbija i Hrvatska trebaju graditi dobrosusjedske odnose na svim poljima", ocijenivši da je "to važno za stabilnost čitave regije".

"Imamo mnogo prostora za suradnju i ja se nadam da će se novi predsjednik Hrvatske tome istinski posvetiti", rekao je Dačić za Blic.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Zoran Milanović

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara