Dačić poludio na vijest o "velikoj Albaniji": "To je glavna prijetnja miru na Balkanu"

Dačić poludio na vijest o "velikoj Albaniji": "To je glavna prijetnja miru na Balkanu"

Foto: FAH

SRPSKI šef diplomacije Ivica Dačić pozvao je u četvrtak Europsku uniju, SAD i Veliku Britaniju da reagiraju na izjave albanskih, kosovskih i dužnosnika tri općine na jugu Srbije o ujedinjenju s Albanijom.

Dačić je u četvrtak navečer rekao da će oni biti izravno odgovorni ukoliko ne reagiraju na ovakve izražene stavove albanskih političara, prenose beogradski elektronički mediji.

U povodu izjave predsjednika općine Bujanovac Jonuza Muslijua ranije u četvrtak da je unija Albanije i Kosova "besmislena bez Preševske doline, Medveđe, Bujanovca i Preševa", Dačić je upozorio da albanski političari postaju "glavna prijetnja miru i stabilnosti na Balkanu i Europi".

"Koordinirane izjave  albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o uniji Albanije i Kosova i Jonuza Muslijua pokazuju da je Velika Albanija cilj svih Albanaca. Danas je Musliju tome pridodao i Niš, sutra će i Skoplje, Ulcinj, Epir. Hoće li EU, SAD, Velika Britanija progovoriti? Ako to ne učine i ovoga puta, kad je velika Albanija stigla do Niša, bit će izravno odgovorni za posljedice", naglasio je Dačić.

On je dodao da bi Albanci "trebali odmjeriti  svoje riječi, jer nema na međunarodnoj sceni više njihovih zaštitnika koji su bombardirali Srbiju kako bi Kosovo oteli Srbiji".

"To se više nikad neće ponoviti. Srbija nikog ne provocira, ali se nikoga i ne plaši. Srećom, sve je ovo samo pusti san. Ali iskustvo nas uči koliko je kratak put od snova do noćne more", naveo je Dačić.

Predsjednik Nacionalnog vijeća Albanaca (NSA)  i predsjednik  općine Bujanovac  Jonuz Musliju rekao je u četvrtak da Tirana ima punu podršku za ujedinjenje Albanije i Kosova ukoliko izostane njihova europska perspektiva, uključujući Preševsku dolinu.

On je podržao ranije izjave albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o uniji Albanije i Kosova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara