Dalić: Osobno sam nadgledala tko je pisao Lex Agrokor, nema tu ništa misteriozno

Dalić: Osobno sam nadgledala tko je pisao Lex Agrokor, nema tu ništa misteriozno

Foto: Patrik Macek/Pixsell

POTPREDSJEDNICA vlade i ministrica gospodarstva, obrta i poduzetništva Martina Dalić ekskluzivno se za Media servis osvrnula na sigurnosnu analizu SOA-e vezanu uz Agrokor.

"Svatko od institucija koje se ovaj problem dotiče, promatra ga iz svoje perspektive", poručila je Dalić osvrćući se na analizu SOA-e. Ponavlja da "u trenutku kada se sustav rušio i kad je bio pred bankrotom te da bi više desetaka tisuća ljudi ostalo bez posla, vlada je stvorila pravni okvir koji je svoje rezultate dao i pokazao".
 
"Stoga mislim da je u kontekstu i zakonodavnog okvira, djelovanje vlade i onoga što je u vladinu mandatu, posljedičnog rada izvanredne uprave koji se dogodio nakon zahtjeva bivše uprave, ugroza za zaposlenost, ugroza za radna mjesta i za gospodarstvo stavljena pod kontrolu", rekla je Dalić za Media servis.
 
"Ivica Todorić je bjegunac: on bježi po Londonu, a vlada je ovdje"
 
Najavila je nagodbu i dogovor među vjerovnicima koji nadolazi i to da za njega postoje dobri temelji.
 
"Iz čega zaključujem da postoji i vrlo dobra atmosfera među vjerovnicima da se ta nagodba sklopi, a to znači da cjelokupni sustav i dalje posluje i dalje radi bez ikakvih naglih ili dramatičnih poremećaja. A tko će i kakva će biti struktura vlasništva, utvrdit će vjerovnici", smatra Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Na dnevnoj bazi optužbe na njen račun, vladin ali i izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka sipa Ivica Todorić koji najavljuje i da će Lex Agrokor poslati na ocjenu ustavnosti.
 
"Ivica Todorić je bjegunac od hrvatskog pravosuđa, čovjek koji se ne odaziva na poziv hrvatskih institucija. Vidjeli ste, bježi po Londonu. Hrvatska vlada je ovdje, djeluje u skladu sa svojom ustavnom ulogom i spriječila je posljedice načina na koji je Todorić vodio kompaniju. Koji je, vidjeli smo iz popisa tražbina koje je izvanredni povjerenik dostavio sudu, ostao dužan preko 5700 različitih vjerovnika. Mislim da to govori sve o akterima u ovome problemu", kazala je Dalić.
 
Ništa misteriozno kod autora Lex Agrokora
 
Na pitanje tko je pisao Lex Agrokor i dalje ponavlja kako su ga, kao i drugim primjerima, i ovaj zakon pripremili stručnjaci, službenici Ministarstva gospodarstva, pravosuđa, uz pomoć Ureda za zakonodavstvo.
 
"Ja sam osobno vodila cijeli taj proces, nadgledala ga, a o pojedinim detaljima, zakonskim rješenjima, konzultirali smo stručnjake različitih profila, ekonomske, pravne, financijske, s Pravnog fakulteta. Zakon je, istina, napisan u kratkom roku jer je morao odgovoriti velikom riziku, ali u uobičajenoj proceduri, s mišljenjima svih resora, odlukom vlade, saborskom raspravom. Prema tome, nema tu ništa misteriozno".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Agrokor, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Agrokor.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara