Dalija Orešković o Kuščeviću: "Je li njemu dobro? Ne zna mi ni ime izgovoriti"

Dalija Orešković o Kuščeviću: "Je li njemu dobro? Ne zna mi ni ime izgovoriti"
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

BIVŠA predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković odgovorila je na jučerašnje izjave ministra uprave Lovra Kuščevića. 

On je, podsjetimo, napao Povjerenstvo kojem je sad na čelu Nataša Novaković (koju je umjesto Orešković htio upravo HDZ op.a.). Rekao je da se Povjerenstvo stavlja u funkciju politike, a u tom je kontekstu spomenuo i Daliju Orešković.

Ona mu je danas žestoko odgovorila. 

"Moram se zapitati, je li njemu dobro. Nije znao niti moje ime izgovoriti", rekla je Orešković za Novi list te dodala da Kuščeviću ne idu ni pravo, matematika ni logika.

Prisjetila se kako ju je, kad više nije bila u Povjerenstvu, javno zvao da kao stručnjak sudjeluje u radnoj skupini za novi zakon o sukobu interesa, a sad tvrdi da je politizirala to tijelo.

“Ja sam u međuvremenu ostala ista osoba. A to što se Kuščević poziva na pravničke krugove, da možda nije u pitanju odvjetnički ured Borisa Šavorića? Moramo se suprotstaviti barbarskim pritiscima ove vlasti na rad neovisnih institucija te reći bahatim i bezobraznim političarima tko su oni da se usuđuju ovako nastupati", rekla je Orešković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara