Damir Kajin zbog krize u Uljaniku traži ostavku gradonačelnika Pule

Damir Kajin zbog krize u Uljaniku traži ostavku gradonačelnika Pule
Foto: FaH

BIVŠI saborski zastupnik i nezavisni gradski vijećnik u gradu Buzetu Damir Kajin na današnjoj konferenciji za novinare kazao je kako bi pulski gradonačelnik Boris Miletić trebao podnijeti ostavku jer će, kako je rekao, "vjerojatno biti upamćen kao gradonačelnik u čijem će se mandatu nakon više od 160 godina u velikoj mjeri ugasiti brodograđevna prepoznatljivost Pule, a time i Istre".

"Sve znaju, ali guraju glavu u pijesak kao nojevi"

Prema njegovim riječima, Miletić mora odstupiti jer i dalje inzistira na restrukturiranju Uljanika, a to znači 1500 otkaza prema planu restrukturiranja iz veljače ove godine.

"Pula i Istra nisu spremne za ovaj socijalni udar. Sve znaju, ali guraju glavu u pijesak, ponašaju se kao nojevi, za taj socijalno-egzistencijalni potres nisu osigurali niti jednu kunu", kazao je Kajin.

"Odgovornost snosi lokalna politika"

Dodao je kako su Miletić i Flego sve znali, pogotovo za prilike u Uljaniku, a oni u proračunima, kako županijskom tako i gradskom, nisu izdvojili niti jednu kunu za socijalni potres koji će zadesiti Pulu i Istru.

Za prilike u Uljaniku, smatra Kajin, nije odgovorna vlada jer ona nije birala Nadzorni odbor, niti je postavljala Upravu i sindikaliste u Nadzorni odbor, nego odgovornost snose prije svega lokalna politika, Miletić, Jakovčić, bivši i sadašnji direktori i nadzorni odbori.

"Upravo je Miletić samo operacionalizirao Jakovčićevu ideju o premještanju Uljanika. Grad Pula je 2017. godine na prijedlog gradonačelnika usvojio GUP (Generalni urbanistički plan) i Uljanik stavio u isti status kao buduću marinu Katarinu čiji je investitor Danko Končar te marinu Veruda. To znači da je Uljaniku dao status luke posebne namjene", zaključio je Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara