Dan državnosti - položeni vijenci kod Križa na Mirogoju

U POVODU Dana državnosti, 25. lipnja danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i izaslanstva Sabora, ministarstava i Grada Zagreba položila vijence i zapalila svijeće kod središnjeg Križa u Aleji branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju.
U saborskom izaslanstvu, predvođenom predsjednikom Sabora, bili su i potpredsjednici Luka Bebić, Mato Arlović i Vesna Pusić.

U ime Ministarstva obrane vijenac je položio i zapalio svijeću ministar Berislav Rončević, a u ime Ministarstva unutarnjih poslova ministar Marijan Mlinarić.

U ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata vijenac je položila i zapalila svijeću potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor.

U izaslanstvu Grada Zagreba bili su gradonačelnica Vlasta Pavić, predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden i zamjenik gradonačelnice Milan Bandić, koji je položio vijenac i zapalio svijeću u ime Grada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstva ministarstava obrane i obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti položila su vijence i zapalila svijeće i kod zajedničke grobnice neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoja.

Vijenac je kod središnjeg Križa u Aleji branitelja jutros položilo i svijeću zapalilo izaslanstvo SDP-a na čelu s potpredsjednicom stranke Željkom Antunović.

(Hina) xbma yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara