Dan Dubrovačko-neretvanske županije

U POVODU Dana Dubrovačkoneretvanske županije i blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića, u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića danas je održana svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj je predsjednik Skupštine Ivo Orešković uručio županijske nagrade.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je prof.dr. Borisu Franušiću, Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili su Marija Weltrusky i Dom za starije i nemoćne osobe u Dubrovniku, a Nagradu za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu dobile su cavtatske mažoretkinje, članice KUD-a "Vlaho Bukovac" iz Cavtata.

Župan dubrovačko-neretvanski Ivan Šprlje izrazio je zadovoljstvo rezultatima postignutima u proteklom jednogodišnjem razdoblju, kao i projektima započetima u ovoj godini.

S tim u vezi posebno je naglasio da se na Prevlaci ponovno vihori hrvatska zastava te da bi taj poluotok uskoro trebao postati turističko odredište.

Također je izrazio zadovoljstvo izgradnjom mosta preko Rijeke dubrovačke, naglasivši da projekti u županiji ne bi bili realizirani bez potpore resornih ministarstava i Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ulaganja u infrastrukturu preduvjet su gospodarskog razvoja Županije, a među prioritetima su izgradnja cesta, završetak vodovodnog sustava Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo, zbrinjavanje i gospodarenje komunalnim otpadom te izgradnja komunikacijskih sustava", naglasio je župan Ivan Šprlje.

Dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica rekla je da kroz prostorne planove treba riješiti prometnu situaciju u županiji, te da je potrebno izgraditi most Komarna-Pelješac radi "izvlačenja" Korčule i Pelješca iz izolacije.

Kada je riječ o autocesti, gradonačelnica Šuica smatra da bi prva dionica trebala povezati grad Dubrovnik i dubrovačku zračnu luku.

Uz brojne goste, uzvanike i županijske vijećnike, sjednici Skupštine Dubrovačko-neratvanske županije nazočan je bio i biskup dubrovački msgr. Želimir Puljić.

(Hina) hš sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara