Danas i sutra obilježavanje Međunarodnog dana obitelji

ZABAVNIM programima i kreativnim radionicama za djecu Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, danas i sutra na zagrebačkom Preradovićevom trgu obilježava 15. svibnja, Međunarodni dan obitelji.

Okupljene na "Cvjetnom trgu" pozdravila je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor poručivši da je program njezina ministarstva i Vlade vratiti obitelji dostojanstvo.

Zagrebačka priredba samo je dio obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, budući da se na poziv Jadranke Kosor slične manifestacije danas i sutra priređuju po ostalim hrvatskim gradovima.

Kosor je izjavila novinarima da će njezino ministarstvo ove godine raditi na otvaranju obiteljskih centara i provedbi programa za sprječavanje nasilja u obitelji, među djecom i mladima, sprječavanju ovisnosti o drogama, kao i programima potpore višečlanim obiteljima.

Naglasila je da će rad Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti pokazati kako je odluka Vlade o njegovu osnivanju više nego opravdana.

Međunarodni dan obitelji i Međunarodna godina obitelji u Hrvatskoj se ove godine obilježava uz poruku "Od zadovoljne obitelji do zadovoljnog društva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U povodu toga dana danas je Zajednica saveza osoba s invaliditetom organizirala stručni skup o ženama s invaliditetom i obitelji.

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb održao je tribinu "Od zadovoljne obitelji do zadovoljnog društva", a sutra na Jarunu organizira svečani i zabavni program namijenjen obiteljima.

Dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi (UN) 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 1994. koja je bila proglašena i Međunarodnom godinom obitelji, s namjerom da takva bude svaka deseta.

U povodu desete obljetnice Međunarodne godine obitelji, Glavna skupština UN-a je rezolucijom uputila poziv svim državama da pripreme programe, posebno u lokalnim zajednicama.

Cilj je obilježavanja toga dana upozoriti javnost na važnost obitelji u društvu te potaknuti djelovanje u korist obitelji i uvažavanja obiteljskog života, tradicije i običaja.

(Hina) xmvr ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara