"Danas": Mladić lociran u jednom gradu u unutrašnjosti Srbije

Mjesto boravka jednog od najtraženijih haaških bjegunaca Ratka Mladića je utvrđeno, piše beogradski dnevnik "Danas" od petka, navodeći da je riječ o "jednom većem gradu u unutrašnjosti Srbije", a istu informaciju odmah je demantirao ministar unutarnjih poslova Srbije Dragan Jočić.

"Našem listu priopćen je i točan naziv mjesta u kojem je Mladić lociran, ali smo procijenili da sada nije oportuno da ga objelodanimo zbog mogućih napetosti koje bi se mogle stvoriti", piše list, te pozivajući se na pouzdan izvor, piše da je Mladićevo boravište otkriveno u suradnji s glavnom haaškom tužiteljicom Carlom del Ponte prilikom njenog prošlotjednog posjeta Beogradu.

"Oko hvatanja i izručenja Mladića u Vladi Srbije, čini se, više nema dvoumljenja, ali dileme se rađaju samo oko toga kako izvesti akciju a da ne bude žrtava i da Mladić ostane živ. Pregovori s Mladićem o njegovoj predaji, o čemu se ovih dana nagađa u domaćim medijima, trenutno nisu istinita i ozbiljna opcija", kaže izvor lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar unutarnjih poslova Dragan Jočić, kako javlja agencija Beta, u petak ujutro je obavijestio Nacionalni savjet za suradnju sa Haaškim tribunalom da su netočne sve informacije u medijima o pregovorima ili lociranju Mladića.

Nakon sjednice Nacionalnog savjeta u petak ujutro, predsjednik tog tijela Rasim Ljajić također je izjavio da "takve informacije poprimaju razmjere kampanje i nanose ogromnu štetu državi, jer se stvara dojam da vlasti znaju gdje je Mladić, da su to sve vrijeme znale, a da ga ne žele izručiti".

"Apsolutno su netočne i informacije da se posredno pregovara s Mladićem i da je on lociran u jednom gradu u unutrašnjosti Srbije. Nikakve informacije o mogućoj lokaciji Mladića nismo dobili, ni od Tribunala, niti od međunarodne zajednice", kazao je Ljajić agenciji Beta. On je dodao da su vlasti u Beogradu odlučne u tome da svi haaški optuženici, uključujući Mladića, budu izručeni Haaškom sudu, te da se u cilju njihovog otkrivanja nastavljaju redovne aktivnosti MUP-a, Sigurnosno-informativne agencije i Vojno-sigurnosne agencije.

Inače, tvrdnje o pregovorima s Mladićem, koje je u četvrtak objavio beogradski tjednik "Evropa", demantirana je odmah iz Vlade Srbije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara