Danas se održava zajednički sastanak vlade i Europske komisije

Danas se održava zajednički sastanak vlade i Europske komisije
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

HRVATSKI premijer Andrej Plenković i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen sudjelovat će u Zagrebu na zajedničkom sastanku hrvatske vlade i EK, čime se formalno obilježava početak hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

Zajednički sastanak

Zagreb je u četvrtak i petak domaćin Kolegija povjerenika Europske komisije na čelu s predsjednicom Von der Leyen u povodu početka polugodišnjeg predsjedanja Vijećem Europske unije. U Zagreb je doputovao i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, koji se u četvrtak sastao s Plenkovićem.

Za petak su predviđeni razgovori Plenkovića s Von der Leyen u Banskim dvorima, a nakon sastanka dvoje čelnika pridružit će se ministrima i povjerenicima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) gdje će se održati sastanak hrvatske vlade i Europske komisije. Po završetku sastanka, premijer i predsjednica EK održat će konferenciju za medije.

Tijekom boravka u Zagrebu povjerenici Europske komisije održat će niz bilateralnih susreta s resornim ministrima.

Događaje u Zagrebu prati šezdesetak stranih dopisnika koji su već stigli iz Bruxellesa i za koje je premijer Plenković održao jednoipolsatnu konferenciju u srijedu odgovarajući na niz pitanja u rasponu od ilegalne migracije i optužba s kojima se u tom segmentu Hrvatska suočava preko europskog proračuna do Brexita i proširenja EU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara