DANIEL DAY-LEWIS ´NE UŽIVA U SNIMANJU FILMOVA´

Glumac Daniel DayLewis (45), zvijezda novog filma Martina Scorseseja ´Gangs of New York´, priznao je da ne uživa u filmskoj industriji, javlja BBC.

Day-Lewis je za časopis Observer izjavio kako ga snimanje filmova ostavlja praznim te da bi čekao 10 godina da nađe pravu ulogu da mu nisu prišli s ponudom za ulogu vođe bande u novom filmu.

´Kao glumac učite i učite, zatim dugo snimate i na kraju se pretvorite u hranu za pse. A tada shvatite da niste ništa naučili´, rekao je za novine.

´Jednostavno se osjećate prazni, nakon što ste dali sve. Nisam siguran da li išta naučite na filmskom setu´.

Radi se o prvom filmu ovog oskarovca u pet godina. Preselio se u Italiju sa suprugom Rebeccom Miller, nakon što je njegov prethodni film ´Boksač´ doživio fijasko u kinima 1997.

Day-Lewis, koji je u 20 godina glumio u 20 filmova, rekao je kako nema dijela filmske industrije u kojem uživa i mora ga se prisiliti da daje intervjue kako bi promovirao nove filmove. ´Samo želim da ljudi dođu i pogledaju film. I samo se nadam da će im se svidjeti´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Ja sam svoj dio učinio. I jednom kad sam gotov, uvijek se pomalo osjećam praznim iznutra´, rekao je on.

Glumac, koji je učio u kazalištu Old Vic u Bristolu, dobio je Oscara za ulogu u filmu ´Moja lijeva noga´ 1989. godine. Njegova je kazališna karijera završila prije 12 godina, kad je napustio pozornicu usred ´Hamleta´, tvrdeći da je vidio duh svog pokojnog oca, poetskog laureata Cecila Day-Lewisa.

Kako bi se pripremio za najnoviju ulogu mesara Billya, unajmio je cirkuske izvođače koji su ga naučili bacati noževe. Za redatelja Scorseseja je rekao: ´Marty zna izvrsno ispričati priču. On je izvrstan filmaš i umjetnik´.

Bio je ´upecan´ kad mu je Scorsese rekao za priču o bandama koje su vladale New Yorkom u 19. stoljeću.

U ´Gangs of New York´ glume i Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio te Liam Neeson. Smješten u središte New Yorka polovicom 19. stoljeća, film govori o mladom irskom imigrantu, koji želi osvetiti ubojstvo svojeg oca.

Film će početi prvo igrati u Japanu, 21. prosinca - četiri dana prije američke premijere. U Velikoj Britaniji počet će se prikazivati 10. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara