Danijelu Srbu ne smeta što je HDZ platio Thompsonu da ne pjeva: On nam treba zbog domoljuba!

Danijelu Srbu ne smeta što je HDZ platio Thompsonu da ne pjeva: On nam treba zbog domoljuba!

Screenshot: HRT

ŠEF HSP-A Danijel Srb vjeruje u teoriju zavjere. Otkrio je to gostovanjem u  "Nedjeljom u dva", komentirajući promjenu naziva Trga maršala Tita.

Tito je zločinac: Možda iza njegovog imena stoji neka skroz druga osoba

"Ne želim sad izlaziti s time nalazi li se iza Titovog imena neka skroz druga osoba. I strani časopisi su ga na listama najvećih zločinaca XX. stoljeća stavili na listu top 10", izjavio je Srb na tragu poznate, ali nikad potvrđene teorije da iza povijesnog lika Josipa Broza zapravo stoje dvije različite osobe.

Otkrio je i da će desničarska ikona Thompson možda u kampanji pjevati za HSP, iako je na zadnjim parlamentarnim izborima primio 50 tisuća kuna od HDZ-a samo da ne pjeva.

"Napravili smo široki program okrupnjavanja domoljubnog tijela, a on je nemoguć bez Thompsona, tako da je dobrodošao u kampanji", pojasnio je HSP-ovac, kazavši da će pjevač iz Čavoglava na neki način pomoći svom prijatelju Mirku Čondiću, HSP-ovom nositelju liste u 9. izbornoj jedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelj HSP-ove liste mlatio ženu: Nisam znao za tu informaciju!

Srb je Stankoviću morao odgovoriti i na pitanje zašto je HSP za nositelja liste u jednoj izbornoj jedinici postavio Dražena Keleminca, osvjedočenog obiteljskog nasilnika. Šeg HSP-a je izjavio da nije upoznat s tom informacijom, a voditelj mu je onda pokazao fotografiju iz 2000., na kojoj se Keleminec sprema udariti vlastitu suprugu u redakciji Večernjeg lista. "Moram reći da sam iznenađen. Nisam znao za tu informaciju, pa ćemo se prema tome tako i odnositi", izjavio je Srb.

Upitan da prezentira HSP-ov ekonomski plan, kazao je da bi se kuna trebala koristiti kao nacionalna valuta, jer je trenutno vezana uz euro i "ne služi kao sredstvo za upravljanje hrvatskim gospodarstvom. HSP je zalaže i za uvođenje Tax Flata, ujednačene porezne stope, po kojoj bi porez na dobit, dohodak i PDV iznosili istovjetnih 20 posto.

Srb je naglasio da neće pristati na uvjete nekih lidera pravaških stranaka, poput Ruže Tomašić, koji traže da se ukloni Antu Đapića iz HSP-a ako se želi ujedniti pravašku scenu. "Zamislite da HDZ ide s nekim koalirati, a da mu se to uvjetuje odlaskom nekoga od stranačkih čelnika", rekao je Srb.

HSP gotovo sigurno neće nakon izbora surađivati s Kukuriku koalicijom jer su "svjetonazorski predaleko", dok za HDZ Srb tvrdi da će biti oprezniji u odnosu s njima jer su imali loša iskustva.

"Tko može reći da je kralj Tomislav kršio ljudska prava? Za to nema dokaza!"

U vezi Srbije, Srb je kazao da će se normalizirati međudržavni odnosi kad istočni susjedi odustanu od velikosrpske politike.

Kako su se šef pravaša i Stanković neko vrijeme natezali oko Titovog trga, voditelj Nedjeljom u dva upitao ga je i što misli o tezi da ni neki hrvatski narodni vladari nisu bili demokrati.

"Tko može reći da je kralj Tomislav kršio ljudska prava? Za to nemamo dokaza", zaljučio je predsjednik HSP-a. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara