Danska popušta mjere, otvaraju se kupališta i dvorane

Danska popušta mjere, otvaraju se kupališta i dvorane
Foto: EPA

DANSKA nastavlja popuštati epidemiološke mjere i u subotu je najavila da će u ponedjeljak otvoriti sportske i zabavne centre, pa tako i kupališta i sportske dvorane, gotovo tri mjeseca nakon njihova zatvaranja zbog novog koronavirusa.

Odluka se odnosi na "dvoranske sportove i na klubove koji nisu bili počeli raditi te na (...) sve prostore u kojima se održavaju sportske i zabavne aktivnosti, među kojima igraonice, prostore za rekreaciju i za kupanje, bazene i teretane", priopćilo je ministarstvo kulture na svojoj mrežnoj stranici.

No korisnici dvorana, bazena i drugih zatvorenih sportskih objekata moći će nastaviti svoje aktivnosti uz neka ograničenja.

Mjere će se obznaniti "čim prije" kako bi se osigurali fizički razmak i dobra higijena, rekla je ministrica kulture Joy Mogensen, a prenosi novinska agencija Ritzau.

Danska se sredinom ožujka odlučila za sustav poluizolacije kako bi spriječila širenje novog koronavirusa.

Vrtići, jaslice i škole u Danskoj otvoreni su 15. travnja. Nakon njih počeli su raditi mali obrtnici, zatim trgovački centri i na kraju restorani i barovi.

Krajem svibnja monarhija je najavila da od 15. lipnja otvara granicu za njemačke, norveške i islandske državljane, a dolazak državljana drugih zemalja EU i Ujedinjenog Kraljevstva odgodila je do kraja ljeta.

Danska je od izbijanja epidemije zabilježila oko 12.000 oboljelih od novog koronavirusa i 587 umrlih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara