Danski političar u seks skandalu sa 15-godišnjakinjom

Danski političar u seks skandalu sa 15-godišnjakinjom

SLUČAJ koji je podijelio dansku javnost, za glavne protagoniste ima jednog od vodećih danskih socijaldemokratskih političara, 34-godišnjeg Jeppa Kofoda, te 15-godišnju članicu mladih socijalista.

Kofod je na Uskrs nastupio kao predavač na seminaru mladih danskih socijalista, nakon čega je uslijedila zabava s velikim količinama alkohola, koja je završila njegovim seksom sa neimenovanom 15-godišnjakinjom.

Iako u Danskoj vrijedi pravilo da osoba sama može odlučivati o svome seksualnom životu već s navršenih 15 godina, socijalisti su pozvali Kofoda da podnese ostavku na sve stranačke dužnosti i poslali ga na prisilno bolovanje.

No, list "Berlingske Tidende" piše da mu mnogi daju podršku, videći u njemu "žrtvu puritanske histerije". U Kofodovu obranu, stale su i neke konkurentske stranke, napadajući socijaliste što su svog člana hitro obilježili kao "svinju i gada".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obranu stranke stao je šef kluba zastupnika socijalista u danskom parlamentu Carsten Hansen, smatrajući da nije ispravno održavati seminare za djecu, koji mogu završiti s ovakvim ishodom.

Ističe da su akteri skandala prekršili dva pravila, jer na stranačkim seminarima nije dopušten seks između predavača i sudionika, a par se nije ni držao propisa koji obvezuje korištenje prezervativa kod seksa s učenicima.

Kofod se nakon svega ispričao, a zanimljivo je da i dalje ima povjerenje svoje izborne jedinice, koje mu je iskazano jednoglasno.

A.P.
Foto: Polfoto

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara