Darinko Kosor: Vladajući i oporba se natječu u vrijeđanju, umjesto u gospodarskom oporavku

Foto: Vlado Kos/Cropix

PREDSJEDNIK HSLS-a Darinko Kosor danas je u Slavonskom Brodu na izbornoj skupštini gradske organizacije stranke rekao da se vladajuća i glavna oporbena koalicija dodvoravaju biračkim i socijalnim skupinama tako što im prikrivaju pravu sliku gospodarskog stanja.

"Takvo ponašanje nas vodi u još veću gospodarsku katastrofu posebno ako izbori budu tek za godinu dana", rekao je te dodao da ćemo tako "izgubiti još jednu godinu u kojoj će još 50 tisuća ljudi ostati bez posla" te da će se dovesti u pitanje isplaćivanje mirovina i plaća, kao i servisiranje duga.

Kako kaže, to potvrđuju i stavovi same vlade koja je "mrtva hladna" rekla da će se ove godine zadužiti za dodatnih 30 milijardi kuna, "što nitko nije ozbiljno komentirao".

Kosor nije štedio ni vladajuće ni oporbu za koje smatra da se natječu tko će koga više privatno uvrijediti, umjesto da se bave provedbom mjera ili natjecanjem u mjerama gospodarskog oporavka. Na sljedećim parlamentarnim izborima njegova stranka će, kaže, osvojiti 10 posto glasova, a u Petoj izbornoj jedinici jedan mandat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara