Darko Milinović za Index: Kandidirat ću se na HDZ-ovim unutarstranačkim izborima!

Foto: Boris Kovačev / Cropix

DARKO MILINOVIĆ, zamjenik Jadranke Kosor, bio je među rijetkim dobro raspoloženim HDZ-ovcima u stožeru u "džamiji". S osmijehom na licu je Milinović dočekao rezultate koji su HDZ gurnuli u opoziciju, a bio je i među prvima koji su priznali da je HDZ izgubio izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Milinovićevo ponašanje u izbornoj večeri i više je nego dovoljno da bi se pojavila nagađanja kako planira svrgnuti Kosoricu sa čelne pozicije u stranci. Milinović je za Index potvrdio da će se kandidirati na unutarstranačkim izborima, ali nije želio otvoreno priznati na koju poziciju unutar stranke puca.

"Svakako ću se kandidirati jer je budućnost preda mnom", kaže Milinović. Upitali smo ga i znači li to da planira postati idući predsjednik stranke. "To ste vi rekli. Svakako ću se kandidirati za neku funkciju", kazao nam je Milinović, ali nije propustio napomenuti ni da podržava Jadranku Kosor.

Podsjećamo, Milinović je svojevremeno u jednom intervjuu već najavio da u budućnosti planira postati predsjednik HDZ-a. Nakon toga je pao u nemilost stranačke šefice, nakon čega je bio prisiljen ispraviti se i zakunuti se Kosorici na vjernost, kazavši da je ne planira rušiti.

Govoreći o rezultatima u svom resoru, Milinović kaže da je vrlo zadovoljan svime što je napravio za hrvatsko zdravstvo. "Našao sam resor s pet milijardi kuna duga, a smanjio sam ga na dvije milijarde", kaže Milinović. Jedan od njegovih kontroverznijih poteza bio je zakon o umjetnoj oplodnji, koji bi Kukuriku koalicija mogla promijeniti. Milinović kaže da i dalje stoji iza tog zakona: "Ako ga u Saboru budu mijenjali, ja ću dignuti ruku protiv".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara