Daruvar: uređen glavni trg, počinje se graditi nova osnovne škola

Uz blagdan Presvetog Trojstva, na koji Daruvar proslavlja i Dan grada i župe, a ove godine i 10. obljetnicu novoga gradskog ustroja, svečano je danas završena prva faza uređenja glavnoga gradskog trga, čime je središte Daruvara dobilo novi izgled.

U radove je uloženo više od tri milijuna kuna iz gradskog proračuna.

Ministar javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić obilježio je početak izgradnje nove osnovne škole i dvodijelne športske dvorane. Radovi su vrijedni 19,4 milijuna kuna, izvodit će ih "Projektgradnja" iz Slavonskog Broda, a rok izgradnje je godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Škola i dvorana financirat će se iz programa CEB 5, koji se provodi uz pomoć Razvojne banke Vijeća Europe. U suradnji s Ministarstvom prosvjete i športa, time će se osigurati prostorije za 700 daruvarskih učenika. U sklopu programa CEB 5, u Hrvatskoj će se izgraditi 140 novih škola.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva podijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama. Priznanja su, među ostalim, dobili: Radio Daruvar uz 35. obljetnicu rada, Gradsko društvo Crvenog križa za 50 godina prikupljanja krvi, Dječji vrtić Vladimira Nazora za 50 godina rada, te "Vesna trikotaža", KUD "Umirovljenik", prosvjetni radnici i drugi.

(Hina) skap mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara