"Daruvarcu" odbijena molba, sutra bi trebao biti u zatvoru

"Daruvarcu" odbijena molba, sutra bi trebao biti u zatvoru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

SUTKINJA izvršenja Županijskoga suda u Zadru Dijana Grancarić odbila je kao neosnovanu zamolbu Darka Kovačevića "Daruvarca" da mu se zbog obiteljskih prilika odgodi upućivanje na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne, javlja HRT.

Sutra bi trebao biti u Remetincu

Sutkinja je to odlučila jutros nakon što je od Centra za socijalnu skrb primila izvješće sa stanja na terenu. Rješenje o odbijenici poslano je osuđeniku i njegovu odvjetniku, na koje se mogu žaliti u roku od tri dana. O žalbi će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru. Kovačević bi sutra trebao biti u Remetincu, no sudeći prema proceduri to je teško očekivati. 

U rješenju stoji da je do pravomoćnosti toga rješenja, nakon odluke Izvanraspravnoga vijeća, dužan javiti se na izvršenje kazne zatvora. Dakle nakon što iskoristi sve mogućnosti i izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru riješi o žalbi, ukoliko bude podnesena, rekla je sutkinja Grancarić. 

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zadarskog Županijskoga suda odbilo je prije nekoliko tjedana žalbu Darka Kovačevića "Daruvarca" na rješenje o upućivanju na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne.

Darko Kovačević "Daruvarac" proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je Tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara