De Villepin: Preuzimanje odgovornosti "ne čini se utemeljenim"

PREUZIMANJE odgovornosti jedne islamističke skupine za napad na egipatski zrakoplov koji je u subotu pao u Crveno more "ne djeluje utemeljeno", izjavio je u ponedjeljak navečer u Lisabonu francuski ministar vanjskih poslova Dominique de Villepin.

"Ništa ne potvrđuje to preuzimanje odgovornosti i po svemu sudeći ono nije utemeljeno", izjavio je de Villepin nakon susreta sa svojom portugalskom kolegicom Teresom Gouveiaom.

"Ne postoji nikakva indicija, nikakav materijalni dokaz koji bi na bilo koji način potvrdio tu tezu", naglasio je šef francuske diplomacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anonimna osoba koja se u telefonskom pozivu predstavila kao član do sada nepoznate islamističke skupine Ansar al-Haq (Zagovornici pravde) preuzela je ranije u ponedjeljak odgovornost za "napad" na zrakoplov egipatske čarter-tvrtke Flash Airlines koji se u subotu srušio u Crveno more, pri čemu su poginulo 148 ljudi.

Anonimni je muškarac, navodno Egipćanin iz Kaira, rekao da je sjedište grupe Ansar al-Haq u Jemenu, odakle je podrijetlom obitelj Osame bin Ladena. Zatim je zaprijetio da se sprema "skori" napad na zrakoplov Air Francea "ukoliko Francuzi ne ukinu odluku o zabrani nošenja feredže" u francuskim javnim ustanovama.

Egipatske vlasti isključile su mogućnost terorističkog napada, te objavile da je za nesreću zrakoplova kriva tehnička greška.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara