Dejan Kovač o uhićenju Duhačeka: Neću skupljati jeftine bodove, ovo su činjenice

Dejan Kovač o uhićenju Duhačeka: Neću skupljati jeftine bodove, ovo su činjenice
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL, Screenshot: Facebook

PREDSJEDNIČKI kandidat Dejan Kovač komentirao je uhićenje Indexovog novinara Gordana Duhačeka.

Kandidat kojeg podržava HSLS kaže kako neće skupljati političke poene, već će, kako je napisao, iznijeti činjenice.

U svojoj objavi on je u prvom redu prozvao Kolindu Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.

"Nisam niti neću sakupljati jeftine poene na slučaju g. Duhačeka. Iznijeti ću samo činjenice. Današnja Hrvatska kakvu imamo rezultat je 5, odnosno 4 godine vladavine gđe. Grabar Kitarović i g. Zorana Milanovića. SVE SLOBODE, ekonomske ili građanske, koje 'uživate' su rezultat njihovog djelovanja, odnosno nedjelovanja", piše Kovač.

"Danas se ovo događa nekome drugome, sutra vama"

Pa nastavlja.

"Danas se ovakve stvari događaju nekom drugome, ali sutra se već mogu dogoditi upravo Vama. Policija i sudstvo trebaju raditi svoj posao, ali ne selektivno jer onda postaju aparat represije, a naša demokracija policijska država. Nisam primijetio ovakvu brzinu rješavanja procesa u slučaju kriminalne privatizacije, slučaja Agrokor ili procesuiranje prebjega u inozemstvo. Da li je to slučajno? Borili smo se upravo protiv toga da bi danas svi građani Republike Hrvatske mogli imati svoju slobodu", piše Kovač.

"Ali borba za demokraciju nije prestala s našim nacionalnim suverenitetom, već je ona svakodnevna i svi u njoj sudjelujemo. Nekada smo se borili oružjem, danas se borimo djelima i nedjelima putem demokratskih procesa - glasanjem i sudjelovanjem u građanskom društvu. Okretanje glave na patnju bližnjega je isto nedjelo i to upravo HDZ i SDP hoće i postigli su svih ovih godina. Uništili su građansko društvo s podjelama na lijeve i desne i samim time otupili oštricu promjena. Naše mlade, koji su uvijek bili nositelji promjena i bolje budućnosti raselili su po svijetu te dodatno onemogućili promjene... Promjene u društvu koje su nam itekako potrebne", dodaje.

"Stoga dragi građani, sljedeći put kad vidite nepravdu u našem društvu, reagirajte na nju! Očigledno je da demokratski mehanizmi u društvu nisu djelotvorni i da moramo preuzeti aktivniju ulogu putem djelovanja građanskog društva. Prvi sam koji ću se boriti za sve vas i za vaše slobode, ali trebate se isto tako boriti jedni za druge!

Jer onog trena kad se prestanemo boriti jedni za druge je trenutak kada smo izgubili čovječnost, a onda se postavlja pitanje smisla svega", zaključuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara