Del Ponte u Banjoj Luci pozvala na uhićenje haških otpuženika

GLAVNA tužiteljica Haaškog tribunala Carla del Ponte u petak je u Banjoj Luci ponovo pozvala na uhićenje haških optuženika što su se, kako je del Ponte nakon održanih razgovora kazala, vlasti RS obvezale učiniti.

Del Ponte je na odvojenim sastancima razgovarala s predsjednikom Republike Srpske Draganom Čavićem i premijerom Draganom Mikerevićem u nazočnosti članova vlade RS.

"Republika Srpska je bila utočište bjegunaca i nakon današnjih razgovora očekujem uhićenja i izručenja", izjavila je Carla del Ponte.

"Očekujem rezultate. Očekujem da vlasti RS poduzmu jasne mjere za uhićenje bjegunaca i njihov transfer u Haag", rekla je del Ponte novinarima dodavši kako se vlada (RS) doduše promijenila ali se suradnja s Haškim sudom nije razvila.

Tijekom razgovora premijer Mikerević je, kako je rekla del Ponte, izrazio odlučnost svoje vlade da ispuni obveze prema Haškom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit u kojoj je fazi optužnica protiv hrvatskog generala Mirka Norca, Carla del Ponte je kazala da optužnica još nije podignuta ali da je istražni proces protiv generala Norca okončan na Haškome tribunalu.

"Razmišljamo da li da proces u slučaju Norac prepustimo pravosuđu RH s obzirom da ga ono već procesuira. Još nismo donijeli konačnu odluku", kazala je Carla del Ponte u Banja Luci.

(Hina) spod sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara