Del Ponte "zadovoljna onim što je pročitala u Novom listu", ponovila da je Gotovina u Hrvatskoj

Del Ponte "zadovoljna onim što je pročitala u Novom listu", ponovila da je Gotovina u Hrvatskoj
GLAVNA haška tužiteljica Carla del Ponte ponovila je u ponedjeljak nakon sastanka s ministrima vanjskih poslova Europske unije u Luxembourgu kako vjeruje da se odbjegli general Ante Gotovina nalazi u Hrvatskoj.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je prilikom nedavnog posjeta Zagrebu razmijenila informacije s hrvatskim premijerom Ivicom Račanom o boravištu Ante Gotovine, ali da se često te informacije razlikuju.

Upitana znači li to da premijer Račan ne govori istinu kada tvrdi da Gotovina nije u Hrvatskoj, Del Ponte je rekla: "Ne mislim da laže... najvjerojatnije ne zna gdje je. Imamo različite informacije".

Na pitanje isključuje li mogućnost da su njezine informacije netočne, a hrvatske točne, glavna haška tužiteljica je rekla: "Naravno sve je moguće, ali vjerujem u aktivnost svojih suradnika i moram reći da naše informacije dolaze iz različitih izvora pa nemam elemenata da sumnjam u njih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Carla del Ponte je izrazila zadovoljstvo što su Sjedinjene Države najavile nagradu za Gotovinino uhićenje. "Ako veleposlanik Prosper najavljuje nagradu, to znači da i Sjedinjene Države imaju informaciju da je Gotovina u Hrvatskoj".

Također je istaknula da je zadovoljna onim što je "jutros pročitala u riječkom Novom listu. Vrlo je važno to u Novom listu, jer dolazi iznutra".

Riječki Novi list objavio je u broju od ponedjeljka, pozivajući se na "dobro obavještenog višeg državnog dužnosnika, koji nije član Vlade, a nije želio biti imenovan" da se Gotovina nalazi u srednjoj Dalmaciji te da bi zbog lakše bolesti uskoro trebao otputovati u Francusku na operaciju.

Ona je također rekla da prema njezinim informacijama general Gotovina dobar dio vremena provodi "vrlo ugodno" ploveći na jahti.

Upitana što će preporučiti Vijeću EU-a ako do proljeća general Gotovina ne bude u Haagu, Carla del Ponte je rekla da se "drži podalje od politike", ali da će uvijek isticati činjenicu da nije uhićen jer je to međunarodna obveza.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara