DELBIANCO: ANTIKORUPCIJSKI PROGRAM - IDF-OVA POLITIČKA PLATFORMA

Predsjednik Istarskog demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli kazao da je antikorupcijski programa grada Pule kojeg je u petak na svojoj radnoj sjednici usvojilo i gradsko Poglavarstvo zapravo dio IDFove političke platforme.

Činjenica da je IDF ovaj program donio u suradnji sa SDP-om, dodao je Delbianco, ´još je jedan dokaz čvrstine i snage koalicije te dvije stranke u Puli´.

´Antikorupcijski program smatramo političkom obavezom kojom želimo izraziti našu odgovornost prema biračima i građanima. Zato ćemp se zalagati da ova vrijednost postane dio standarda života i upravljanja u cijeloj Istarskoj županiji´, naveo je Delbianco dodavši kako je Grad Pula postao prvi grad u Hrvatskoj koji je prihvatio ovakav program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izrazivši nadu kako će porasti interes da se antikorupcijski program prihvati i primjenjuje u drugim općinama i gradovima u Istri te u tijelima Istarske županije, Delbianco je naglasio kako IDF ´želi županiju čistih ruku´. Stoga drži kako će potporu tom programu dati ne samo građani i političke stranke već i investitori i banke jer će oni, kako je rekao ´primjenom antikorupcijskog programa biti sigurniji u svoje investicije´.

Po njegovim riječima nakon što je IDF usvojio Deklaraciju o istarskom zemljištu kojom se zabranjuje daljnja rasprodaja zemljišta u Istri probudila se svijest o vrijednosti istarskog zemljišta. Izrazivši zadovoljstvo što hrvatska Vlada priprema paket zakona iz tog područja Delbianco vjeruje kako će u hotelskim poduzećima gdje vlasništvo zemljišta još uvijek nije definirano, ono najvećim dijelom pripasti lokalnoj samoupravi.

Predsjednik umaške podružnice IDF-a Damijan Ribarić ´potaknut dosadašnjim progonima i napadima na novinare´ kazao je kako je ova stranka simboličnom uplatom 500 kuna na račun Hrvatskog novinarskog društva željela iskazati svu potporu novinarima u objektivnom obavljanju svoje profesije i profesionalnih zadataka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara