Demokratska stranka umirovljenika predstavila program na HTV-u

Demokratska stranka umirovljenika predstavila je večeras na HTVu svoj program, kojim će se zalagati za poboljšanje položaja umirovljenika, ali i za povećanje porodiljskih naknada, ravnopravnost žena, za prava obitelji te za zapošljavanje branitelja.

Predstavnica stranke Mirjana Karajčić pozvala je birače da glasovanjem na izborima stvore pretpostavke za izvršavanje odluke Ustavnog suda iz 1998., koja se odnosi na vraćanje mirovina.

"Moramo se izboriti za mjesto u Hrvatskom saboru jer jedino tako imamo šanse da nam vrate dug, izdaju rješenja o zakonskoj visini mirovine, te da se mirovine počnu usklađivati s rastom plaća i da se dodatak od sto kuna plus 6 posto uvrsti u osnovicu mirovine, a zalažemo se i za ukidanje dodatnog zdravstvenog osiguranja", rekla je Karajčić.

Dodala je da je Demokratskoj stranci umirovljenika u idućem razdoblju cilj još više poboljšati položaj umirovljenika jer drže da mirovine moraju biti zakonska, a ne socijalna kategorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istaknula je da se ne može dopustiti da se to pravo regulira "od danas do sutra nižim pravnim normama".

Karajčić je naglasila da su umirovljenici dovedeni do prosjačkog štapa i da jedva preživljavaju jer su mirovine prije deset godina činile 70 posto prosječne plaće, a danas čine tek 43 posto.

Djelovanjem u lokalnoj vlasti u Sisku, Demokratska stranka umirovljenika poboljšala je položaj umirovljenika toga grada i ostalih socijalno ugroženih građana, istaknula je Karajčić.

Stranka je, kako je rekla, pomogla u osiguranju besplatnog prijevoza umirovljenika tijekom 2001.-2002., a kasnije je, zbog lošije gospodarske situacije u Sisku, besplatan prijevoz dogovoren za umirovljenike s mirovinom do 1500 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara