Demokratska stranka žena - nova politička stranka u Hrvatskoj

PRVA ženska stranka u Hrvatskoj Demokratska stranka žena (DSŽ), osnovana je danas u Zagrebu, a za prvu je predsjednicu na osnivačkoj skupštini izabrana Marija Jelinčić.

Stranka za koju njene članice tvrde da je prva ženska stranka u Europi, uskoro bi trebala imati mrežu ogranaka po cijeloj Hrvatskoj.

Kako je na osnivačkoj skupštini istaknula Marija Jelinčić Demokratska stranka žena brzo će zauzeti svoj položaj na političkoj sceni, a njene će se članice, navela je, politikom baviti pedantnije od muškaraca.

Istaknula je da je bilo krajnje vrijeme da žene, kojih u Hrvatskoj ima 53 posto, osnuju svoju stranku, te da će svojim djelovanjem promijeniti mišljenje da je ženama "mjesto u kući".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljujući osnivanje stranke predstavnice inicijativnog odbora ranije su kazale da je u političkom programu naglasak stavljen na razvoj gospodarstva, smanjenje nezaposlenosti i socijalna prava. Ujedno su naglasile da nije riječ o alternativnoj ženskoj grupi već o ozbiljnoj političkoj stranci s jasnim političkim programom temeljenom na ekonomskoj, socijalnoj i političkoj demokraciji.

Na osnivačkoj skupštini stvaranje nove stranke pozdravili su predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske Zlatko Klarić i predsjednik Demokratske stranke umirovljenika Zlatko Mavrlja, s kojima bi, prema najavama, DSŽ i ubuduće trebala surađivati.

(Hina) xam ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara