"Desničarske luzere jedino spaja Thompson"

"Desničarske luzere jedino spaja Thompson"

"PROPALI pokušaj održavanja koncerta u Umagu zbog Kajin-Mesićeve zabrane bio je odlučujući signal svim desničarskim 'luzerima' da od Marka Perkovića Thompsona naprave mjesto okupljanja. Ispada da je on jedino oko čega se mogu složiti. Jedino što svi podržavaju, što ih veže. Jedino što mogu narodu ponuditi" stoji na blogu nezavisnog saborskog zastupnika Dragutina Lesara koji je u svom novom "postu" kroz fenomen M. P. Thompson analizirao modernu hrvatsku političku desnicu.

Perkovićevo bratstvo i jedinstvo

Naime, Lesar za današnju desnicu kaže kako je "izgubljena u vremenu i prostoru", čiji su lideri međusobno posvađani i potpuno nesposobni razumijevanja političkih procesa u Hrvatskoj ali i u Europi. Lesar ističe kako je današnja desnica jedino u stanju "prikrpati" se Thompsonu.

A od Perkovića-pjevača, uz pomoć dijela medija, a posebice novinara-istomišljenika stvara se Perković-političar. Folklor oko Perkovića se pak stvara u političku platformu okupljanja i djelovanja, zaključuje Lesar.

 Sanader ukidanjem Thompsona, ruši desnicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo je nevjerojatno da je do sada jedino Sanader shvatio o čemu se radi. I naravno, odmah krenuo u demontiranje.", napisao je Lesar dodajući kako je na Sanaderovim putem krenula i potpredsjednica Jadranka Kosor, koja je poručila Perkoviću da prekine koncert čim se čuje: "Ubij Srbina!".  Lesar, smatra kako je policija dobila jasnu uputu oko Thompsonovih koncerata. 

"Shvatio je Sanader da je Perković bez 'ubij, ubij' , 'u boj, u boj', crnih košulja i ustaških kapa prestaje biti zanimljiv medijima, a time prestaje biti bitan i desničarskim luzerima", rezimira Lesar dodajući kako je istodobno Milanović na "sto muka" kako u javnosti opravdati svoga stranačkog "druga" Bandića kada je ovaj priredio Perkovićev koncert u Zagrebu. Lesar smatra kako Bandić, a samim time i SDP nije vidio kako nije riječ o glazbenom koncertu nego o pokušaju stvaranja ekstremne političke desnice.

Milanovićev propust, Sanaderov plus

"Još jedna propuštena Milanovićeva prilika. Ali zato Sanader ne propušta priliku da raznim dujmovićima, ivankovićima, tomcima, rojsima, kovačevićima, ivkošićima na koncu ne poruči: Ne igrajte se politike!", stoji na kraju Lesarova "posta" na blogu "Nebu išlo".

I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara