Desničarski Hrvatski tjednik na naslovnici ima Pupovca koji drži glavu Hrvata

Desničarski Hrvatski tjednik na naslovnici ima Pupovca koji drži glavu Hrvata
Foto: Patrik Maček/ Pixsell, Screenshot: Hrvatski tjednik

DESNIČARSKI Hrvatski tjednik u broju koji izlazi u četvrtak ima naslovnicu na kojoj Milorad Pupovac u ruci drži krvavi nož i glavu doktora Ivana Šretera. Fotografiju je na svom Facebooku objavio urednik Hrvatskog tjednika Ivica Marijačić.

"Jeziva ISTINA: Hoće li glavni državni odvjetnik nakon skoro 30 godina pozvati Milorada Pupovca da objasni svoju ulogu u ubojstvu dr. Ivana Šretera", stoji u naslovu na naslovnici.

Ivan Šreter je početkom Domovinskog rata bio šef HDZ-a u Pakracu te šef regionalnog kriznog stožera za Zapadnu Slavoniju. Sredinom kolovoza zatočili su ga pobunjeni Srbi, a onda mu se gubi svaki trag. Pretpostavlja se da je odveden u logor Bučje. Posljednji put je viđen krajem kolovoza, a njegovi posmrtni ostaci još nisu nađeni.

Danas desničari za njegov nestanak krive upravo Pupovca, što se vidi i po ovoj naslovnici.

Novosti objavile Tuđmana s glavom partizana

Krajem prošlog tjedna Novosti su objavile na naslovnici fotografiju Tuđmana kako drži u ruci glavu partizana.

"Skoro 30 godina HDZ ustrajno rehabilitira NDH i relativizira ustaške zločine, a onda se zaprepastio kad je jedan mladi član na Fejs stavio fotografiju ustaše s odsječenom srpskom glavom", stajalo je na naslovnici Novosti uz nadnaslov "Glava i užas".

Time su Novosti aludirale na sliku Ivana Đakića, sina HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, koji je na Fejsu objavio sliku ustaše koji drži glavu Srbina. To je postavio na pravoslavni Božić, a cijelu priču otkrio je upravo Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara