Detalji napada u BiH: Profesor je kolegice mlatio macolom, razbio im lubanju

Detalji napada u BiH: Profesor je kolegice mlatio macolom, razbio im lubanju
Foto: Klix

FUAD Isabegović, profesor engleskog jezika u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ u Tuzli koji je jučer fizički napao ravnateljicu i pedagoginju škole Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić i nanio im teške tjelesne povrede opasne po život, još se nalazi u prostorijama policije, piše Dnevni Avaz.

"U ovom slučaju odredit će se pritvor. Kad će biti doveden u Tužilaštvo, ne možemo precizirati", kažu iz policije.

Povrijeđene Mujkanović i Ćosićkić, prema informacijama iz bolnice, nakon obavljene operacije su u stabilnom stanju.

"Pacijentice se nalaze u Odjeljenju Klinike za neurokirurgiju, trenutno su obje svjesne, komunikativne i van životne opasnosti", kažu iz bolnice.

Prema informacijama članova obitelji, slučaj se dogodio u vrijeme sjednice disciplinske komisije škole, gdje se odlučivalo po prijavama protiv profesora Isabegovića.

"Isabegović je uletio u kancelariju, zatvorio vrata i počeo udarati majku macolom teškom nekoliko kilograma. Majka je počela vrištati te je sve čula čistačica u školi, koja je uspjela provaliti vrata kako bi pomogla majci. Kako je vidio ovu ženu na vratima, još više je počeo udarati majku, a onda je potrčao i za čistačicom. Vrisku je čula pedagoginja Nura, istrčala je da bi pomogla majci, ali je onda Isabegović i nju oborio na pod i počeo je udarati. Utrčao je potom jedan od kolega i uspio ga savladati", kazala je jedna od kćeri ravnateljice Mujkanović.

Mujkanović i Ćosićkić zadobile su teške povrede lubanje, lomove ekstremiteta, udarce po leđima i grudnom košu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara