Devet kandidata za gradonačelnika Splita, pet za župana

Devet kandidata za gradonačelnika Splita, pet za župana

Foto: FAH

POZNATO je tko će sve u trku za nasljednika Ive Baldasara i Zlatka Ževrnje. Devet je kandidata za gradonačelnika Splita ispunilo sve tehničke formalnosti, njih pet za župana. Nema Contea Bajamontija koji je trebao u trku za poteštata ispred Živog zida, a ni odvjetnika Ive Grge koji je bio njihov kandidat za župana. Grga, kako doznajemo, nije prikupio dovoljno potpisa, a Conte je imao nekakvih problema s čelništvom Živog zida nakon osebujnog istupa prije dva dana. Tada su nam Conte i Grga kategorički tvrdili da imaju dovoljno prikupljenih potpisa.

I MOST ipak ima kandidata za gradonačelnika 

Za gradonačelnika kandidiraju Ivo Baldasar iz Splitske stranke, Aida Batarelo iz SDP-a, Mihael Darko Burazin za koaliciju HRAST, HSP AS, Obiteljska stranka i Zelena lista, Ante Čikotić za MOST umjesto Roberta Pauletića, Goran Jugović iz Dišpeta, šef HGS-a Željko Kerum, Andro Krstulović Opara iz HDZ-a, Dragan Markovina za Novu ljevicu i Radničku frontu te Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno. Iz trke je ispala u zadnji čas predsjednica splitskog HSS-a Mirna Kovačić, koja se našla na HDZ-ovoj listi.

Boban brani HDZ-ovu županiju od Bauka, Bulja, Sapunara i Roguljića

Prvi je svoje liste u Županijsko povjerenstvo predao Arsen Bauk. Suprotstavit će mu se Blaženko Boban iz HDZ-a, koji je u kampanju uskočio prošli tjedan nakon što je šef HDZ-a Plenković zbog afere s koncesijom za Zlatni rat prisilio Zlatka Ževrnju na povlačenje. Miro Bulj nastupa u ime MOST-a, Kerumov šogor Petroslav Sapunar za HGS, zamjenica mu je Kerumova sestra Nevenka Bečić. U političku arenu vratio se i bivši HSP-ovac Luka Roguljić, koji je kandidat za župana koalicije HRAST, HSP AS, Obiteljske stranke, Zelene liste i Stranke međugeneracijske solidarnosti, a nosi i njihovu listu za Županijsku skupštinu.

HSP samostalno i za Grad i za Županiju, HČSP s Dodigovim HDS-ovcima

Za Skupštinu je prijavljeno 11 lista. Među njima i lista stranke Pametno, ali i HSP-a, koji nastupa samostalno i s listom za Gradsko vijeće. Liste nosi Ivica Vladava koji je imao vrlo zapaženu ulogu tijekom prosvjeda protiv Frljićeve predstave. HČSP Marka Skeje ide na izbore zajedno s Hrvatskom demokršćanskom strankom, čiji je predsjednik Goran Dodig nositelj liste.

Za Gradsko vijeće prijavljeno je 16 lista. Među njima je i lista Ivana Bege, legendarnog Hajdukovca koji se na Poljudu sukobio sa Zdravkom Mamićem, Luka Podrug nositelj je liste HČSP, HDS, HKS, tu je i Socijalistička radnička partija, SRP, a i Živi zid čiju listu nosi Mate Buljubašić iz Jadranskih socijaldemokrata. Zanimljive su liste HGS-a. Prvi je Željko Kerum, a posljednja supruga Fani.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara