Devet mladića oko Zadra krali kruh, bicikle, skutere i još svašta...

Devet mladića oko Zadra krali kruh, bicikle, skutere i još svašta...
Ilustracija: 123rf

POLICIJSKI službenici kriminalističke policije Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad devet osoba, od kojih su dvije maloljetne, koje se sumnjiči za 23 kaznena djela teških krađa i krađa na zadarskom području.

Tako se njih petorica, 19-godišnjak, 20-godišnjak i tri 21-godišnjaka, sumnjiče da su od početka mjeseca studenoga 2018. do 2. veljače 2019. počinili ukupno 19 kaznenih djela teške krađe, na način da su provaljivali u metalne sanduke u vlasništvu trgovačkog društva, i to u mjestima Nin, Zaton i Vrsi, a kojim prilikama su otuđivali razne pekarske proizvode. Pričinjena sveukupna materijalna šteta trgovačkom društvu iznosi oko 12 tisuća kuna.

Ukrali skuter pa ga prodali za 700 kuna

Također je utvrđeno da su maloljetnik u dobi od 17 godina i 22-godišnjak krajem siječnja počinili tešku krađu u Vrsima, na način da su provalili u garažu 47-godišnjaka iz koje su otuđili skuter marke Peugeot stranih registarskih oznaka, vrijednosti 4000 kuna, a potom isti dalje prodali za iznos od 700 kuna.

Na području Zatona i Nina trojica osumnjičenih, i to 21-godišnjak, 20-godišnjak i druga maloljetna osoba u dobi od 17-godina, sumnjiče se da su u  kolovozu prošle godine izvršili krađu ukupno sedam bicikala iz dvorišta obiteljskih kuća čime su hrvatsku državljanku i austrijskog državljanina oštetili za ukupno 30.000 kuna.

Nadalje, četiri osumnjičena, i to 19-godišnjak, 20-godišnjak i dva 22-godišnjaka, krajem siječnja 2019. godine izvršili su krađu skutera Gillera Runner iz garaže u ulici Krste Odaka u Zadru te na taj način vlasnika oštetili za novčani iznos od oko 7000 kuna.

Do sada su u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja pronađena tri otuđena skutera i dva otuđena bicikla. Protiv počinitelja se državnom odvjetništvu za mladež podnose kaznene prijave zbog počinjenih kaznenih djela krađa i teških krađa.

38-godišnjak ukrao auto

Isto tako provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Zadra kojim je utvrđeno da je u noći s petka na subotu u Zadru iz ulice Put Murata otuđio osobni automobil marke Audi u vlasništvu 51-godišnjaka, u kojem je i zatečen isti dan u večernjim satima. Također je utvrđeno da je navedeni osumnjičenik u posljednjim mjesecima prošle godine na širem području Zadra otuđio dva bicikla i jedan novčanik.

Protiv 38-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara