Devet prometnih nestreća na području Ličko-senjske policijske uprave

Devet prometnih nestreća na području Ličko-senjske policijske uprave

JOŠ JE gust promet kroz Liku u oba smjera, a najveća je gužva na obilaznici Maloj Kapeli jer se pri prestrojavanju iz dva u jedan trak povremeno stvaraju kolone i vozi se sporije.

Na ličkom dijelu autoceste između Jezerana i Svetog Roka nema zastoja. Po riječima voditelja naplate cestarina na autocesti Zagreb - Split Tončija Jeraka, dionicom Jezerane - Pirovac od 6 do 14 sati prošlo je 24.000 vozila.

Na cestama pod nazorom ličko-senjske Policijske uprave danas se dogodilo devet prometnih nesreća, priopćila je gospićka Prometna policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kolona vozila na A1 kod Bosiljeva u 10 je sati dosegnula šest kilometara i stalno se povećava, a prema osam kilometarskom priljevu vozila na graničnom prijelazu Macelj očekuje se tijekom dana još gušći promet na autocesti, doznaje se od dežurnog službenika u Operativno komunikacijskom centru, uz napomenu da prema jugu radi sedam naplatnih izlaza.

Kroz naplatnu postaju Lučko na autocesti prema moru ušlo je 13.200 vozila, što je oko deset posto manje nego prethodne subote do devet sati, što se tumači nepovoljnim uvjetima na cestama uzrokovanih kišom tijekom noći. Zbog toga tek treba očekivati intenzivniji promet, smatra Ivan Božić, voditelj naplatne postaje u Lučkom. I podaci prometovanja tijekom jučerašnjeg dana govore da je dio turista najvjerojatnije odgodio put na nekoliko sati ili dan. Od 47.985 vozila koliko je tijekom čitavog petka prošlo kroz Lučko, povratak turista u pravcu sjevera bio je 19 posto veći nego na isti petak na Veliku Gospu prošle godine, a promet prema jugu samo 3,7 posto veći.

"Pratimo Internet stranice naplatnih postaja kroz Sloveniju i vidljivo je opterećenje na Šentilju, pa tek očekujemo tijekom dana velik priljev austrijskih turista, ali i svih drugih", kaže Božić.

Ipak, vozači se upozoravaju na oprez zbog mjestimice mokrih kolnika. Kolona vozila u luci Jablanac za otok Rab duga je oko 2 kilometra, a u Žigljenu na otoku Pagu i Prizni na kopnu na ukrcaj za trajekt čeka se oko pola sata, doznaje se u Policijskoj upravi Ličko-senjskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara