Deveta godišnjica pogibije gen. Matijaša-Pauka

U mjestu Pozorac u općini Marina danas je misom zadušnicom i polaganjem vijenaca obilježena deveta godišnjica pogibije legendarnog dozapovjednika i jednog od osnivača 4. gardijske brigade stožernog generala Andrije Matijaša Pauka.

Vijence na njegovo posljednje počivalište na mjesnom groblju u rodnom Pozorcu, uz članove obitelji, u nazočnosti mnogobrojnih mještana, prijatelja, suboraca i poštovatelja, položili su izaslanik ministra obrane državni tajnik Mate Raboteg, izaslanik potpredsjednice Vlade i ministrice branitelja Zoran Sangut te izaslanik Glavnog stožera oružanih snaga zapovjednik 4. gardijske brigade brigadir Mladen Fuzul.

Počast su mu odali i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Splitsko - dalmatinske županije, grada Trogira, općina Marina, Seget i Okrug, HDZ-a i 4. gardijske brigade, koja u spomen na svojega nekadašnjeg dozapovjednika nosi i ime "Paukovi".

Svojemu ratnom suborcu i prijatelju počast je odao i bivši, ratni zapovjednik 4. brigade umirovljeni general Damir Krstičević. Rekao je kako je pokojni Andrija Matijaš "jedna od najvećih legendi Domovinskog rata, vođa i učitelj kojeg su suborci s povjerenjem slijedili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krstičević je naglasio da je riječ o "čovjeku koji je uvijek nastojao biti u prvim redovima, kako bi zaštitio svoje mladiće, a tako je i poginuo na oklopnjaku, posljednjeg dana rata".

Genaral Andrija Matijaš Pauk ubijen je u sukobu sa srpskim snagama na ulazu u Mrkonjić Grad, u BiH, 9. listopada 1995. godine.

Prije polaganja vijenaca u župnoj je crkvi služena misa zadušnica.

(Hina) xdstr ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara