diklo- otkiveno poprsje dr. franje tuđmana

Ispred tisuću mještana Dikla, na Krešimirovoj obali u tom mjestu u blizini Zadra večeras je svečano otkriveno poprsje dr. Franje Tuđmana, prvoga hrvatskog predsjednika.

Djelo je rad akademskog kipara Ratka Petrića. Izradu su omogućili mještani Dikla, među kojima brojni povratnici iz iseljeništva, rodom iz toga mjesta.

Okupljene je pozdravio i dopredsjednik HDZ-a i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. On je rekao da prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman ima povijesne zasluge za grad Zadar i čitavu zadarsku regiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne bismo se danas vozili autocestom da pokojni dr. Franjo Tuđman nije sudjelovao u odluci da se gradi Maslenički most i prokopa tunel kroz Velebit. Zasluga dr. Tuđmana, što je Zadar isplivao kao snažno središte, rekao je Božidar Kalmeta, te dodao kako su povijesne zasluge dr.Tuđmana u stvaranju i obrani hrvatske države. Zbog toga je dr. Franjo Tuđman proglašen počasnim građaninom grada Zadra, i nikada ni jedna čovjek više neće imati takve počasti u gradu Zadru, izjavio je Kalmeta.

Okupljenima su se obratili i predstavnici Mjesnog odbora Dikla, koji su istaknuli kako je otkrivanje poprsja znak zahvalnosti, priznanja i ljubavi mještana Dikla prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, zbog svih zasluga u stvaranju hrvatske države.

Spomen-poprsje je otkrio Ivan John Grancarić Croata, dikljanski povratik iz SAD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara