dilj d.d. proširuje kapacitet proizvodnje crjepova

U prostorijama Industrije građevinskog materijala DILJ d.d. Vinkovci, koja posluje u sastavu koncerna Našicecement d.d., danas su potpisani ugovori o nabavi opreme za proizvodnju crijepa s njemačkim tvrtkama Rieter werke i Lingl te talijanskom tvrtkom Bongioanni, zahvaljujući kojem će se kapacitet proizvodnje crjepova povećati za gotovo 70 posto.

Sukladno tim ugovorima, DILJ će ove godine u nabavu opreme za proizvodnju crijepa uložiti osam milijuna eura, rekao je predsjednik Uprave DILJ-a Đurica Mišin. Zahvaljujući toj investiciji, linija koja danas proizvodi 16 milijuna komada crjepova godišnje, nakon rekonstrukcije moći će proizvoditi 27 milijuna komada, a poboljšat će se sve razine proizvodnje, od primarne prerade crijepa do pakiranja. Mišin je također najavio da će se u sljedeće tri godine u razvoj DILJ-a uložiti 20 milijuna eura.

U prošloj je godini 400-tinjak radnika DILJ-a proizvelo 40 milijuna komada crijepa, a ostvaren je prihod od 110 milijuna kuna. Oko 70 posto ukupne proizvodnje DILJ-a izvozi se na tržište Federacije BiH.

Koncern Našicecement kupio je većinski paket dionica vinkovačkog DILJ-a krajem 2001. U okviru koncerna danas posluje sedam poduzeća koja ukupno zapošljavaju 1400 radnika. U prošloj je godini ukupni prihod na razini koncerna za jedanaest mjeseci iznosio 669 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara