Dionica Cerovlje-Lupoglav otvorena za promet; i dalje gužve

DIONICA istarskog ipsilona Cerovlje-Lupoglav, koja je zbog prometne nesreće bila zatvorena, ponovno je otvorena za sav promet, izvijestio je u 17 sati Hrvatski autoklub.

Na cestama iz smjera mora prema unutrašnjosti i dalje je pojačan promet.

Na dionici autoceste Zagreb-Split od vijadukta Božići do tunela Sv. Rok, u smjeru Zagreba zbog gustog je prometa brzina ograničena na 60 km/h. Na južnom ulazu u tunel Sv. Rok u smjeru sjevera kolona je 7 km.

Velike gužve u prometu su i na jadranskoj magistrali prema sjeveru, gdje je na mnogim dionicama promet usporen ili povremeno stoji.

Krčki most je otvoren za sav promet, a kolona na izlazu s otoka proteže se do Malinske. Pred tunelom Učka prema Rijeci kolona je oko 300 m.

Na Ličkoj magistrali promet je također pojačan a smanjen je protok vozila na području Korenice i Slunja. Do zastoja dolazi i kod Tušilovića i Slunjskih Brda.

Pojačan je promet i na izlasku s autoceste u Lučkom i Ivanjoj Reci gdje se za naplatu cestarine čeka oko 10 minuta.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u srednjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te u Lici i Gorskom kotaru.

Na graničnom prijelazu Macelj vrlo je gust putnički promet na izlasku iz zemlje. Kolona je duga oko 7 km, pa se vozila povremeno preusmjeravaju na GP Lupinjak. Na graničnom prijelazu Plovanija i Kaštel kolona na izlazu duga je između 4-5 km. Na Bajakovu i Staroj Gradiški veća je gužva na ulasku u Hrvatsku.

U trajektnom prometu, u Žigljenu na otoku Pagu kolona je oko 2 km, u Mišnjaku na otoku Rabu oko 2,5 km, a na Cresu u Meragu i Porozini do 1 km. Iz Starog Grada na Hvaru za Split uvedena je izvanredna linija.

Sve su ostale trajektne linije redovite.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara