DIP izvijestio o problemu na Braču, nestalo je glasačkih listića

DIP izvijestio o problemu na Braču, nestalo je glasačkih listića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GLASNOGOVORNIK i član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski izvijestio je da se na Braču nakratko pojavio problem s nedostatkom glasačkih listića, ali je brzo riješen jer je Izborno povjerenstvo poslalo još listića.

Objasnio je kako je do problema na otoku Braču došlo jer se pojavio „izuzetno veliki“ broj birača s potvrdama za glasovanje na parlamentarnim izborima izvan mjesta prebivališta.

„To su potvrde s kojima se birači mogu pojaviti na bilo kojem posebnom biračkom mjestu koje ima glasačke listiće za sve izborne jedinice, i ne možete unaprijed predvidjeti na kojem će se biračkom mjestu pojaviti“, naveo je Hojski

Gužva na Braču

Izborno povjerenstvo 10. izborne jedinice, kojoj pripada Brač, riješilo je taj problem i poslalo nove glasačke listiće, a nakon „malog zastoja“ glasanje se nastavilo, naglasio je. 

„Evo, ovaj je put bila velika gužva na Braču i potrošeni su svi listići za ostale izborne jedinice, osim 10., koja je matična“, rekao je.

Poručio je kako će, unatoč tome, svi hrvatski birači moći ispuniti svoju dužnost.

Ukoliko zbog toga svi tamošnji birači ne budu glasovali do večeras u 19 sati, kada se zatvaraju birališta, bit će u krugu biračkog mjesta i glasovanje će se produžiti dok ne obave svoju građansku dužnost, istaknuo je glasnogovornik i član DIP-a Hojski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara