Direktor policije u RS odbija optužbe da je umiješan u krađe skupih auta

DIREKTOR Policije Republike Srpske (RS) Radomir Njeguš u petak je kao neutemeljene odbio optužbe da je umiješan u organiziran kriminal, posebno u zaštitu osoba koje se bave krađama skupih auta.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci Njeguš je rekao kako je protiv njega pokrenuta ?žestoka i prljava kampanja optužbi čiji je cilj destabiliziranje MUP-a RS? te najavio da će uskoro biti podignute optužnice protiv osoba koje vode hajku protiv njega.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njeguš nije imenovao te osobe kazavši da su pod istragom, ali je dao naslutiti da su u ovo uključeni smijenjeni i suspendirani djelatnici MUP RS, stanoviti pripadnici Obavještajno-bezbjednosne službe (OBS) RS, a među njima i ?priučeni novinari i doušnici?.

Čelnik parlamentarne oporbe u RS i predsjednik Saveza neovisnih socijaldemokrata Milorad Dodik nedavno je Njeguša javno optužio da je već godinama uključen u organizirani kriminal, posebno u sprječavanje pljenidbe automobila sumnjivog podrijetla koji su u vlasništvu osoba s kriminalnom prošlošću. Njeguš je nakon Dodikovog istupa naredio da se on privede na informativni razgovor u Centar javne sigurnosti Banja Luka, što je oporbeni političar odbio kazavši kako mu "ne pada na pamet da dokaze o Njeguševoj kriminalnoj djelatnosti priopćava policajcima kojima je on nadređeni". "Neka me izvoli tužiti, a ja ću Sudu podastrijeti sve dokaze kojima raspolažemo?, rekao je Milorad Dodik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara