HRVATSKI TURIZAM

Direktorica TZ-a Zeline ruga se muslimankama i širi lažne vijesti

Direktorica TZ-a Zeline ruga se muslimankama i širi lažne vijesti
Foto: Facebook

RAD Turističke zajednice grada Sv. Ivana Zeline godišnje stoji 1.315.000 kuna, a od siječnja do 22. kolovoza imala je 650 turista i 1527 ostvarenih noćenja. Na čelu ove Turističke zajednice je direktorica Marinka Zubčić, koja je samo još jedna u nizu šefova TZ-ova koji na Facebooku pozivaju pratitelje da kopiranjem jedne prilično nepismene i glupe izjave onemoguće tobožnju namjeru Facebooka da od 15. kolovoza javno koristi vaše fotografije, što je naravno potpuna izmišljotina.

> Ukoliko imate zanimljive informacije o turističkim zajednicima diljem zemlje i njihovim djelatnicima šaljite nam ih na uhljebi@index.hr

Nedavno smo pisali o tome kako je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić objavio jedan takav status i pozvao ljude da učine isto.

Istog je dana to učinila i Marinka Zubčić, koja je napisala: "Ne dam Facebooku ili Facebook organizacijama dozvolu da koriste moje fotografije, informacije, poruke ili objave, prošlost i budućnost. Ovim izjavom upozoravam Facebook da je službeno zabranjeno puštanje, kopirati, distribuirati ili uzimati bilo koju drugu akciju počinio protiv mene na temelju ovog profila i / ili njegovog sadržaja. Sadržaj ovog profila je privatna i povjerljiva informacija. kršenje privatnosti može biti kažnjen po zakonu (ucc 1-308-1 1 308-103 i status Rima. Napomena: Facebook je sada javna jedinica. Svi članovi moraju objaviti ovu poruku. Ako vam se više sviđa, možete kopirati i paste ovu verziju. Ako ne objavite izjavu barem jednom, ti ćete preporučiti korištenje vaših fotografija, kao i informacije koje se nalaze u statuse statusa profila. Nemoj dijeliti. Kopiranje i pasta."

Ismijavanje burki

Uz to, direktorica TZ-a Sv. Ivana Zeline koja na Facebooku rado dijeli fotografije sa svojih putovanja, nije propustila ismijavati tuđu kulturu.

Naime, direktorica je ovog ljeta bila na Kavkazu obilazeći Azerbajdžan, Armeniju i Gruziju, gdje je, kako je rekla za Index, s obitelji provela godišnji. Tom prilikom fotografirala se u žičari glavnoga grada Gruzije Tbilisija. Pokraj nje se na fotografiji vidi žena odjevena u burku, što je potaknulo direktoricu da iznad fotografije napiše: "Ovo pored nije moja sjena", dodajući pritom smajliće.

Direktoricu smo pitali koliko ih je zaposleno u TZ-u i tko je obavljao njen posao dok je ona putovala, na što nam je odgovorila da je osim nje, zaposlena još jedna osoba koja je u to vrijeme obavljala posao vođenja TZ-a.

Direktorica nam je također prokomentirala odlazak na putovanja.

"Za kraj bi samo još dodala da volim putovati i upoznavati nove zemlje i ljude, cijeli svoj život putujem i prije dolaska u TZ te svako svoje privatno putovanje koristim kako bi dobre stvari koje sam vidjela i naučila primijenila u svojoj sredini", rekla je Marinka Zubčić za Index.

Dodala je i kako TZ Sv. Ivana Zeline kontinuirano radi 365 dana u godini jer je u Zagrebačkoj županiji sezona od 1.1.-31.12. te da je njihov grad stop-over destinacija turistima koji putuju na more i s mora, što je, kaže, i vidljivo iz izvještaja s e-visitora.

U 8 mjeseci imali 650 turista

"Turistička zajednica Zagrebačke županije intenzivno radi na tome da turiste koji dođu u Zagreb usmjere u županiju, pa tako i u naš grad. Vinska cesta i OPG-i sve bolje rade, ali, nažalost, mi nemamo uvid u njihovo poslovanje te ne raspolažemo brojkama posjetitelja. Jedino što ide preko nas su od ove godine dolasci kineskih turista. Njihove dolaske očekujemo od listopada do svibnja", rekla nam je.

Kako smo već na početku napisali, od 1. siječnja do 22. kolovoza ove godine Sv. Ivan Zelina zabilježio je 650 dolazaka turista i 1527 noćenja, dok su lani u istom razdoblju imali 622 dolaska turista i 1169 noćenja.

"Iako su to u apsolutnom iznosu još uvijek relativno male brojke, povećanje noćenja od 30 posto svakako pokazuje odlične trendove, a do kraja godine očekujemo najmanje 40 posto. Nažalost ili na sreću, stvarne brojke su i mnogo bolje s obzirom na to da iznajmljivači ne prijavljuju sve turiste. Ovdje bi još dodala da smo u 2015. godini, kada sam došla na mjesto direktora ureda, imali 2 objekta s 18 smještajnih jedinica i 39 kreveta", rekla nam je Zubčić.

Kaže i kako kontinuiranim radom, stručnom edukacijom budućih privatnih iznajmljivača u suradnji s HTZ-om, savjetovanjima i uz puno osobnog angažmana danas imaju 15 objekata s 38 smještajnih jedinica i 94 kreveta. Trenutno su u postupku kategorizacije još dva objekta, a do kraja godine očekuju još dva.

"Ove brojke su naš uspjeh na koji smo ponosni, a iza njih može stajati samo rad, a ne nerad", zaključila je direktorica Zubčić.

Godišnje troše 1,3 milijuna kuna

Inače, prema financijskom planu za 2019., predviđeni su prihodi od 1,351.000 kuna, a isto toliko su i predviđeni rashodi.

Na rad ureda, odnosno administrativne rashode, godišnje odlazi 411.500 kuna, od toga na dvije plaće 204.000 kuna (plaća direktorice i stručne suradnice), na naknade za prijevoz s posla 7200 kuna, na službena putovanja 18.000 kuna, na ostale rashode za radnike 6400 kuna, na rashode ureda i tehnički inventar 115.000 kuna, dok 60.900 kuna odlazi na, kako je navedeno u izvješću - ostale nespomenute rashode, što god to značilo.

Na manifestacije, pak, troše 793.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara