"Disneyjev Mickey Mouse na proizvodima PIK Vrbovca promovira mučenje žvotinja"

"Disneyjev Mickey Mouse na proizvodima PIK Vrbovca promovira mučenje žvotinja"

UDRUGA Prijatelji životinja pokrenula je akciju kojom želi prekinuti suradnju Disneyja i PIK Vrbovca jer smatraju neprihvatljivim da Disneyjev crtani lik Mickey Mouse reklamira mesne paštete, hrenovke, salame i hamburgere koji ne predstavljaju zdrave proizvode za djecu i iza kojih se krije patnja životinja u intenzivnom farmskom uzgoju, objavljeno je iz udruge Prijatelji životinja.

Prijatelji životinja zahtijevaju od Disneyja da što prije PIK Vrbovcu oduzme licenciju za korištenje lika Mickeyja Mousea, te time prekine "svoje sudjelovanje u obmani djece i povezanost tvrtke s nezdravim mesnim proizvodima i patnjama svinja i krava u intenzivnom farmskom uzgoju", kaži iz Udruge te dodaju kako suradnjom s PIK Vrbovcem Disney "podržava ekološke štete, nasilje nad svinjama i kravama te djecu čini žrtvama lažne propagande".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis predsjedniku korporacije Disney Robertu A. Igeru i na svom web portalu objavila otvoreno pismo u kojemu se članovi Udruge pitaju "hoće li Mickey Mouse djecu provesti i kroz PIK-ove farme i klaonice iz kojih dolazi meso krava i jetra i masno tkivo svinja koje s dodatkom konzervansa, antioksidansa i pojačivača okusa pakira u plastiku na kojoj je Disneyjev logo" ili "će ipak Disney paziti u koje svrhe i kome dopušta da se koristi utjecajem svojih likova".

Uz dopis su priložene video snimke i fotografije s PIK-ove farme svinja u Gradecu koje su iz Vrbovca nedavno pristigle na adresu Prijatelja životinja. Fotografije, kako tvrde iz Udruge, prikazuju surovost farmskog uzgoja i "jezera" izmeta u kojima svinje moraju živjeti.

Foto: Prijatelji životinja

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara