Ministrica Divjak nakon testa na koronu obratila se javnosti

Ministrica Divjak nakon testa na koronu obratila se javnosti
Foto: Hina

MINISTRICA Blaženka Divjak obratila se javnosti na Facebooku nakon što je danas dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus. Osim ministrice, istu uputu su dobili i svi dužnosnici Ministarstva, potvrdili su iz Ministarstva.

>>Divjak i svi dužnosnici ministarstva u samoizolaciji, državna tajnica ima koronu

"Pozdrav svima i hvala vam na porukama podrške! Testirala sam se oko podne i do sutra ujutro ćemo najkasnije znati rezultate.

Svi iz MZO-a smo za sada dobro. Radim od doma, svi procesi i pripreme za iduću školsku i akademsku godinu idu svojim tijekom i ne sumnjam da ćemo, kao što smo preko noći krenuli s nastavom na daljinu, sigurno uspjeti voditi Ministarstvo znanosti i obrazovanja na daljinu nešto više od tjedan dana. Ovo je ipak mirno prijelazno razdoblje.

Šalu na stranu, molim vas budite odgovorni i oprezni prema sebi i prema drugima. Vrijeme je da to svi naučimo. BD", napisala je ministrica Divjak na svom Facebooku.

Podsjetimo kako je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu su dobili svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus, izvijestili su danas iz Ministarstva.

Kako neslužbeno doznajemo, državna tajnica Ivana Franić bila je na velikoj svadbi u Zadru, nakon koje je sudjelovala na kolegiju u Ministarstvu. Nije bila u samoizolaciji niti se testirala na koronu.

Svadba kćeri generala je veliko žarište

Podsjetimo, svadba kćeri generala Mladena Fuzula veliko je žarište koronavirusa. Među gostima je bilo i pripadnika MORH-a. Doznaje se da je bilo 11 djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga na svadbi te da nikome nije izrečena mjera samoizolacije.

Svadba je održana proteklog petka, a na njoj je prema neslužbenim informacijama bilo prisutno i više od 300 ljudi, koliko je maksimalno dozvoljeno prema najnovijim epidemiološkim uputama.

Koronavirusom su se zarazile 23 osobe, rečeno je na konferenciji za novinare Županijskog stožera u petak te je najavljeno da su u bolnicu u pomoć stigla i četiri liječnika iz drugih bolnica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara