Divljak iz Ilice se pokajao, pušten na slobodu: Dobio 18.800 kuna kazne i zabranu vožnje na 2 godine

Divljak iz Ilice se pokajao, pušten na slobodu: Dobio 18.800 kuna kazne i zabranu vožnje na 2 godine

Foto: FAH, Goran Stanzl/Pixsell

DRŽAVLJANIN Srbije, koji je u subotu ujutro u Ilici skrivio prometnu nesreću, izašao je pred prekršajnog suca te mu je izrečena novčana kazna ukupno od 18.800 kuna.

Također, ima zabranu korištenja međunarodne vozačke dozvole B kategorije u iduće dvije godine, a mora platiti i sudske troškove.

"M.S. (1970.) koji je u subotu ujutro skrivio prometnu nesreću u zagrebačkoj Ilici pritom umalo usmrtivši nekoliko ljudi, među kojima i oca s bebom u kolicima, pred istražnim je sucem priznao krivicu te iskazao kajanje za sve za što ga se tereti.

Zbog svih prekršaja sudac mu je izrekao jedinstvenu novčanu kaznu od 18.800 kuna te mu zabranio korištenje inozemne vozačke dozvole B kategorije u trajanju 2 godine. Obvezan je nadoknaditi i trošak prekršajnog postupka u ukupnom iznosu od 932,75 kuna.

Naglašavamo da su okrivljeniku za počinjena djela prekršaja izrečene kazne u maksimalnim iznosima propisanim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te da mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom izrečena u maksimalnom trajanju predviđenom Prekršajnim zakonom", stoji u priopćenju Prekršajnog suda u Zagrebu.

Četrdesetšestogodišnjeg državljanina Srbije teretilo se za vožnju u alkoholiziranom stanju (15.000 kuna), upravljanje vozilom s nevažećom prometnom dozvolom (1.000 kuna), jer nije koristio sigurnosni pojas (500 kuna), te za izazivanje prometne nesreće u kojoj ima ozlijeđenih osoba (2300 kuna).


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara