Đakić divljao zbog smjene Tolušića: "Emotivac sam, on je odlično radio posao"

Đakić divljao zbog smjene Tolušića: "Emotivac sam, on je odlično radio posao"
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

SABORSKI zastupnik za Dnevnik N1 komentirao je jučerašnje medijske napise u kojima se spominje kako je vrlo burno reagirao na smjenu Tomislava Tolušića.

"Razgovarali smo o razlozima smjene i mislim da sam imao pravo s predsjednikom razgovarati o tome što su razlozi i povodi i to smo razriješili. Sve smo tu u uredu predsjednika razriješili još. Nama je žao što je Tomislav morao otići kao ministar jer mislimo da je odlično odrađivao svoj posao", izjavio je Đakić.

"Ja sam inače po prirodi emotivac i kada odlaze prijatelji koji su s vama dugo u politici, to je uvijek teško", dodao je Đakić. 

Navodi kako su s punim pravom smjeli demokratski razgovarati o pravim razlozima smjene, a premijer je rekao kako je to način sređivanja pritisaka i afera. "Ne bih htio vjerovati da postoje dublji razlozi zbog kojih je premijer donio ovu odluku", pojasnio je. 

Ne vidi Karamarka na čelu HDZ-a

"To nije bilo ništa tako grdo što se prenosi. Mi smo se na kraju dogovorili oko te rekonstrukcije. Predsjednik ima ekskluzivno pravo da odlučuje s kim će surađivati", rekao je Đakić. 

Đakić je rekao kako ne vidi Tomislava Karamarka na čelu stranke i da se s njim nikad nije slagao. Na pitanje koga vidi kao budućeg čelnika stranke, Đakić je izjavio: "Prerano je aludirati na bilo koga, špekulacije u medijima postoje svakakve. Andrej Plenković je političar koji je vrlo dobar u svojoj komunikaciji s Europom, svijetom i s nama. On se demokratski ponio i dozvolio je da kažem svojih par riječi oko smjene."

Za N1 je izjavio kako Andrej Plenković i dalje ima potporu HDZ-a Virovitičko-podravske županije i da će rejting same stranke zbog ove rekonstrukcije rasti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara