Đakić povukao amandman da Dan antifašističke borbe ne bude praznik

Đakić povukao amandman da Dan antifašističke borbe ne bude praznik
Foto: Marin Tironi/PIXSELL, Wikipedia

SABORSKI Odbor za ratne veterane, kojemu je na čelu HDZ-ov Josip Đakić, povukao je svih pet amandmana koje je podnio na Vladin zakonski prijedlog o blagdanima, dakle i onaj po kojem bi državni praznik Dan antifašističke borbe, 22. lipnja postao spomendan i radni dan.

Zaključak o povlačenju amandmana Odbor je donio na svojoj telefonskoj sjednici, razmatrajući svoje Izvješće s rasprave o spomenutom zakonu koja je održana prije dva dana, u srijedu 6. studenoga.

Da će Odbor povući svoje amandmane ranije je najavio predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić, izvijestivši novinare da je predsjednik Odbora Josip Đakić na sjednici HDZ-ova Kluba rekao kako će u potpunosti podržati Vladin prijedlog Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima, kao i ostali članovi Odbora.

 "Đakić je na Klubu bio eksplicitan da će podržati zakon. Do 14. studenoga još ima vremena, a stav Kluba je da se podrži zakon i odluka stranke, koja se jasno odredila prema ovom zakonu“, kazao je Bačić.

No, Stevo Culej, HDZ-ov član Odbora za ratne veterane, je na pitanje hoće li povući amandman neodređeno rekao "još ništa ne znam" te da će vidjeti hoće li glasovati za Vladin prijedlog.

 "Na Klubu je bila rasprava o tome, ali za mene još nije završena", izjavio je Culej.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara