Đakovačka policija otkrila trojicu krivolovaca

ĐAKOVAČKA policija izvijestila je danas o uspješnom završetku dvomjesečne akcije "Zasjeda", u kojoj su otkrivena trojica hrvatskih državljana koje se osnovano sumnjiči za protuzakoniti lov.

Policija je, naime, zajedno s lovočuvarima u subotu, 30. kolovoza, oko 1,20 sati u državnom lovištu "Breznica" u blizini sela Gašinci pokraj Đakova u terenskom vozilu zatekla trojicu muškaraca s dvije puške i tri reflektora.

Također, policija je na mjestu događaja zatekla osobno vozilo u kojem je pronađeno vojno-šatorsko krilo na kojem je bilo dlaka životinjskog podrijetla, rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik načelnika za kriminalističku policiju đakovačke Policijske postaje Tomislav Skrletović.

Pregledom šireg mjesta događaja policija je zatekla i drugo osobno vozilo u kojem su pronađeni nož, velika plastična posuda, mesarska satara i dva komada užeta.

Kod trojice muškaraca, koje se sumnjiči za krivolov, pronađen je i jedan pištolj te još jedna puška, no to oružje nije korišteno u krivolovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojicu muškarca, za koje se neslužbeno doznaje da žive u okolici Đakova, sumnjiči se za odstrijel najmanje dva grla srneće divljači.

Okolnosti upućuju na zaključak da su u protuzakoniti lov išli često, da su meso ubijenih životinja obrađivali na mjestu krivolova, te da su bili dobro organizirani, ističe policija.

Nakon završetka kriminalističke i prekršajne obrade protiv trojice muškaraca bit će podnesene odgovarajuće prijave.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara