Đakovački HSS, iznenađen odlukom o raspuštanju, najavio žalbu središnjici HSS-a

ČELNIŠTVO đakovačke gradske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS) izjavilo je danas kako je iznenađeno odlukom osječkobaranjskog županijskog HSSa o raspuštanju đakovačke organizacije HSSa, te je najavilo žalbu središnjici HSSa u Zagrebu.

Predsjedništvo osječko-baranjskog HSS-a prekjučer je donijelo odluku o raspuštanju đakovačkog HSS-a.

Razlozi tomu su, kako je danas Hini izjavio predsjednik osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Ibriks, što "rad te gradske organizacije HSS-a šteti ugledu i interesima stranke te slabi izborni rezultati na tom području, na lokalnim i zadnjim parlamentarnim izborima, narušeni međuljudski odnosi te loše pripremljen predizborni skup HSS-a u Đakovu".

Odluku o raspuštanju podržalo je i Predsjedništvo HSS-a, dodao je.

Ibriks je naglasio da "odluka županijskog HSS-a o raspuštanju đakovačke Gradske organizacije nije usmjerena ni protiv koga osobno, nego je to veliko spremanje unutar HSS-a", dodajući da stranka na tom području može bolje raditi.

Čelništvo đakovačkog HSS-a na današnjoj konferenciji za novinstvo odbacilo je te ocjene, napominjući da ne prihvaća odluku o raspuštanju, te je najavilo žalbu središnjici HSS-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik đakovačkog gradskog odbora HSS-a Stjepan Kočet i članovi Predsjedništva te organizacije ustvrdili su da je u pozadini odluke o raspuštanju potpredsjednik osječko-baranjskog odbora HSS-a Pavo Šarčević, dosadašnji osječko-baranjski dožupan.

Kočet je izjavio da je đakovački HSS "žrtvovan samo zbog jednog čovjeka - Pave Šarčevića", dodajući da "Šarčević i još neki pojedinci iz županijskog HSS-a žele i u novom sazivu vlasti Osječko-baranjske županije doći do pozicija".

Odbacio je i optužbe za nerad i loše izborne rezultate.

Predsjednici ogranaka HSS-a u sklopu đakovačke gradske organizacije na konferenciji za novinare rekli su da Šarčević šteti HSS-u te da su zbog njega brojni članovi đakovačkog HSS-a izašli iz stranke.

Komentirajući te izjave Pavo Šarčević u telefonskoj izjavi Hini rekao je kako zbog njega "ljudi nisu izlazili iz HSS-a, nego ulazili u stranku". Dodao je da je njegovim obnašanjem dužnosti osječko-baranjskog dožupana rastao rejting HSS-u.

Inače, HSS je u 4. izbornoj jedinici, koja je obuhvaćala i Osječko-baranjsku županiju, osvojio jedan mandat, te je u Hrvatski sabor ušao samo prvi na listi - Željko Pecek. Drugi na listi bio je Zvonimir Ibriks, a Pavo Šarčević četvrti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara