Đakovački HSS napustilo oko 200 članova

Dvjestotinjak članova đakovačkog ogranka Hrvatske seljačke stranke napustilo je stranku i najavilo odlazak u seljačku udrugu "Brazda" u osnivanju, rekli su danas na konferenciji za novinare članovi Inicijativnog odbora za osnivanje te udruge.

Tomu je prethodila višemjesečna kriza u đakovačkom HSS-u i prošlotjedna odluka osječko-baranjske Županijske organizacije HSS-a kojom je predsjednik raspuštenog gradskog ogranka Stjepan Kočet "suspendiran i udaljen iz članstva stranke" i Gradskog poglavarstva, kojega je član bio kao predstavnik HSS-a.

Dvadesetak članova Inicijativnog odbora, među kojima i Kočet, rekli su da govore u ime svih nezadovoljnih, sada već bivših đakovačkih HSS-ovaca, koji smatraju da više nemaju razloga da ostanu u sadašnjem HSS-u.

Kriza u đakovačkom HSS-u nastala je nakon parlamentarnih izbora, kad je Predsjedništvo Županijske organizacije HSS-a raspustilo Gradsku organizaciju HSS-a u Đakovu i imenovalo povjerenika, jer nije bilo zadovoljno radom đakovačkog ogranka i izbornim rezultatima. Nakon toga je raspustilo i ogranke prigradskih naselja, u sastavu Gradske organizacije HSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog toga su nastale dvije struje u đakovačkom HSS-u: struju koja je ostala uz dotadašnjeg predsjednika raspuštenog ogranka Stjepana Kočeta, u kojoj je, kako tvrde, više od 90 posto članstva, i struju koja je poduprla raspuštanje Gradske organizacije.

"Iako je većina članova đakovačkog HSS-a, više od 90 posto, jasno pokazala što misli o odluci o raspuštanju GO-a, te da će nakon nje đakovački HSS pasti na samo nekolicinu pojedinaca, vrh stranke sve to vrijeme podcjenjuje volju većine i prihvaća samo mišljenje te nekolicine ljudi", rekao je na konferenciji za novinare Stjepan Kočet.

Dodao je da će dosadašnji HSS-ovi predstavnici u Gradskom poglavarstvu i Gradskom vijeću, koji su istupili iz stranke i prelaze u "Brazdu", i dalje podupirati gradsku koalicijsku vlast SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSLS-a.

(Hina) xsžup yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara