Đakovo: Misa zahvalnica za posjet pape Ivana Pavla II.

U ĐAKOVAČKOJ katedrali danas je na blagdan Svetih apostola Petra i Pavla dijecezanski biskup msgr. Marin Srakić predvodio misu zahvalnicu za posjet pape Ivana Pavla II. Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji 7. lipnja.

"Želja nam je da taj pohod ne ostane samo uspomena, nego da bude poticaj za daljnji život i vjeru. Hvala Tebi, Sveti Oče, za duhovsku svježinu, za radost i nadu, koje si svojim dolaskom unio u srca mnogih", rekao je biskup Srakić.

Izrazio je i zahvalnost svima koji su sudjelovali u pripremi i ostvarenju Papina pohoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biskup Srakić rekao je u propovijedi da je sveti Petar, inače zaštitnik đakovačke katedrale, "temelj Katoličke crkve prema kojoj hrvatski narod gaji vjernost i odanost".

"Još od Branimirova vremena naš narod je bio svjestan da je ta crkva naša majka. Kroz stoljeća je bilo izazova, napetosti i teških trenutaka da se skrene s puta vjernosti, no hrvatski narod ostao je odan Rimskoj crkvi, ostajući joj vjeran i kada je pokušavano da ga se odvoji od Rima", rekao je biskup Srakić.

Na misi zahvalnici biskup Srakić je podijelio svećenički red prezbitera četvorici đakona Đakovačke i srijemske biskupije - Ivici Martiću iz Slavonskog Broda, Josipu Bošnjakoviću iz Bapske, Filipu Perkoviću iz Osijeka i Davoru Vukoviću iz Ivankova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara