Đakovo: o posjetu pape đakovačkoj i srijemskoj županijij

Đakovački i srijemski biskup msgr. dr. Marin Srakić sa suradnicima u biskupskom je dvoru u Đakovu održao konferenciju za novinare u povodu posjeta Svetog Oca Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, odnosno Osijeku i Đakovu 7. lipnja.

Govoreći o duhovnom i pastoralnom značenju Papina posjeta, biskup Srakić rekao je da Sveti Otac uvijek pohodi svijet kao glasnik mira, nade i dijaloga, posebno u krajevima u kojima je pomućen mir i gdje je stradao čovjek.

´Papa i ovaj put dolazi vjernicima i svim ljudima dobre volje, a dolaskom u našu biskupiju osjetit će njezin život, ono što je zadnjih godina prošla te joj dati nadu za budućnost jer On je i glasnik budućnosti koji se nikada ne osvrće u prošlost. Papin dolazak podudara se sa svršetkom Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske te nam je želja da Sveti Otac svojim posjetom zaključi naš sinodski hod´, rekao je biskup Srakić.

Pomoćni biskup msgr. dr. Đuro Hranić govorio je o ustroju biskupijskog povjerenstva za pripremu Papina posjeta, koje on vodi, te o ustroju devet odbora. Biskup Hranić istaknuo je kako se Biskupija u duhovnoj pripravi za dolazak Svetoga Oca sjedinila s ostalim biskupijama Zagrebačke metropolije koje će jubilej - 150. obljetnica osnutka - također biti zaključen Papinim dolaskom. Biskup Hranić ujedno je predstavio i logotip u povodu dolaska Svetog Oca u najistočniju hrvatsku biskupiju.

Glavni tajnik povjerenstva za pripremu Papina dolaska vlč. Petar Vidović istaknuo je da su pripreme za taj veliki događaj u punom jeku, a o duhovnoj i katehetskoj pripremi i animiranju vjernika za Papin posjet govorio je voditelj Odbora vlč. Bože Radoš.

Očekuje se da će se na euharistijskom slavlju koje će Papa predvoditi u zračnoj luci u Osijeku okupiti sto do 150 tisuća vjernika. Misno slavlje službeni je dio Papina posjeta Biskupiji, a posjet Đakovu isključivo je privatne naravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara