đakovo: otvorena filatelistička izložba u povodu papina novog posjeta

Đakovački i srijemski biskup Marin Srakić danas je u Spomenmuzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu otvorio Filatelističku izložbu poštanskih maraka, omotnica i prigodnih žigova sa svih Papinih pastoralnih putovanja. L

Izložba je postavljena u povodu trećeg pohoda Svetog Oca Hrvatskoj, u sklopu kojega će 7. lipnja posjetiti i dva grada đakovačke i srijemske biskupije - Osijek i Đakovo.

Filatelistička izložba postavljena je u zahvaljujući suradnji Spomen-muzeja i Filatelističkog društva iz Vinkovaca, a sadržava 120 mapa iz zbirke Mije Michala Jozića, rodom Županjca, koji 35 godina živi u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na otvorenju je govorio ravnatelj Spomen-muzeja prof. Petar Strgar, a organizator izložbe i dopredsjednik Hrvatskoga filatelističkog saveza te predsjednik Filatelističkog društva iz Vinkovaca Josip Matić je istaknuo da je Papa sa svojim pastoralnim putovanjima omiljena tema filatelista.

Prema Matićevim riječima, Hrvatska je dosadašnja dva posjeta Svetog Oca popratila prigodnom poštanskom markom, omotnicom i žigom, a to će učiniti i za njegova trećeg posjeta našoj zemlji.

(Hina) sz jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara